СЦКК: Росія і бойовики не дають гарантії для ремонту ДФС

Середа, 1 березня 2017, 11:59
СЦКК: Росія і бойовики не дають гарантії для ремонту ДФС

Російська сторона не в змозі впливати на бойовиків у питанні встановлення режиму тиші для ремонту на Донецькій фільтрувальній станції.

Про це йдеться у заяві української сторони СЦКК, текст якої має "Українська правда".

СЦКК зазначає, що українська сторона невідкладно вжила вичерпних заходів для надання гарантій безпеки для життя і здоров’я співробітників комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

"Також українська сторона готова провести розмінування від вибухонебезпечних предметів в районі цього об’єкту критичної інфраструктури", - зазначили в СЦКК.

У центра наголосили, що такі роботи не можуть бути здійснені вже протягом останніх 6 діб "внаслідок відмови надання аналогічних гарантій безпеки з боку незаконних збройних формувань ОРДО".

"Російська сторона СЦКК також неспроможна ефективно виконувати покладені на неї обов’язки та дієво впливати на НЗФ ОРДО для забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції та відновлення водопостачання мирних мешканців Донбасу", - зазначили в повідомленні.

"Такими діями незаконні збройні формування ОРДО та Російська Федерація черговий раз грубо порушують норми міжнародного права, відверто нехтують положеннями Мінських домовленостей та свідомо створюють передумови для погіршення гуманітарної ситуації у містах Авдіївка, Ясинувата та Донецьк", - наголосили в СЦКК.

При цьому у центрі повідомили, що станом на 12.00 01 березня продовжуються обстріли з боку НЗФ ОРДО.

Особливо напруженою залишається обстановка в районі населеного пункту Авдіївка. Починаючи з 00.00 годин цієї доби, противником застосовано в напрямку Авдіївки 38 снарядів калібру 125 мм, 52 міни калібру 120 мм, 68 мін калібру 82 мм, а також РПГ і всі типи стрілецької зброї, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

Як відомо, через обстріли з 24 лютого зупинена робота Донецької фільтрувальної станції через пошкодження хлоропроводу, а також основних елементів цього об’єкту, який забезпечує питною водою більше 600 тисяч мирного населення населених пунктів Авдіївка, Ясинувата та Донецьк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News