Transparency International обурилась маніпуляціями із аудитором НАБУ

Середа, 1 березня 2017, 17:14

Робота Національного антикорупційного бюро в Україні буде поставлена під загрозу, якщо процесом призначення незалежного аудитора будуть маніпулювати.

Про це йдеться у заяві міжнародної організації Transparency International.

TI закликає уряд забезпечити прозорий процес призначення аудитора, щоб обрати  найкваліфікованішого і незалежного кандидата.

"Комітет по боротьбі з корупцією парламенту рекомендував Роберта Сторча, заступника генерального інспектора Міністерства юстиції США, на посаду незалежного аудитора. Але другий кандидат, Найджел Браун, дослідник і консультант з Великобританії, був запропонований партією президента Порошенко без консультацій", - йдеться у повідомленні.

Transparency International закликає міжнародне співтовариство, зокрема Міжнародний валютний фонд та Європейський Союз, чинити тиск на українську владу.

Як відомо, 23 лютого Верховна Рада не змогла визначити кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро.

У Раді виник скандал через появу кандидатури від імені фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" – Найджела Брауна.

Браун не зміг сказати, хто запропонував його кандидатуру й хто запросив його до України. Він запевнив, що сам сплатив за свій літак до Києва та готель у столиці України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування