За грати потрапив ще один екс-беркутівець

П'ятниця, 10 березня 2017, 09:54

Печерський райсуд Києва заарештував на 2 місяці колишнього бійця харківського "Беркуту" Віталія Гончаренка, підозрюваного у вбивствах активістів Євромайдану.

Про це повідомила у Facebook адвокат євромайданівців Євгенія Закревська.

За її словами, Гончаренко підозрюється у вбивстві активістів 18 лютого 2014 року в Кріпосному провулку в Києві, а також у нападі на журналістів на блокпості "Пісочин" у Харківській області у січні 2015 року.

Екс-беркутівець був затриманий у червні 2016 року, але потім відпущений з-під варти Апеляційним судом Києва.

За словами одного з прокурорів у справі Олександра Супрунова, відправивши Гончаренка під варту, суд задовольнив клопотання прокуратури.

"Слідчий суддя задовольнив клопотання Генпрокуратури про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою. Вимоги прокуратури були задоволені і суддею було прийнято рішення, яке відповідає вимогам закону. Наші вимоги були задоволені", - цитує прокурора "Громадське".

Інший прокурор Олександр Ковальчук розповів, що після закінчення 60 днів арешту обвинувальний акт стосовно Гончаренка буде направлено до суду для розгляду по суті.

Телеканал повідомив, що Гончаренко був одним з фігурантів нападу на журналістів "Громадського" 29 січня 2015 року. Тоді він і ще два екс-"беркутівця" Костюк і Рияко зупинили журналістів Анастасію Станко та Костянтина Реуцького для перевірки документів. Це сталося, коли журналісти поверталися з відрядження в зоні бойових дій. Вони стали знімати, як "беркутівці" перевіряють їх речі. Ті в свою чергу викрали у них камеру, а Реуцького побили ногами.

Гончаренко і ще троє екс-бійців "Беркута" були затримані у Харкові в червні 2016 року. Всі четверо на момент затримання працювали в поліції.

Печерський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялося, Святошинський райсуд Києва 2 березня продовжив термін утримання під вартою п'ятьом колишнім бійцям "Беркуту" Павлу Аброськіну, Сергію Зінченку, Олександру Маринченку, Сергію Тамтурі та Олегу Янішевському ще на 60 діб. Вони підозрюються у розстрілі 48 активістів Евромайдана на вул. Інститутській у Києві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування