Колега Насірова став фігурантом справи про збагачення

П'ятниця, 10 березня 2017, 15:25
Колега Насірова став фігурантом справи про збагачення
FB Юрій Шеремет

Колишній керівник внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрій Шеремет фігурує у кримінальному провадженні про незаконне збагачення.  

Про це "Українській правді" повідомили у Генпрокуратурі у відповідь на запит.

Вказується, що відповідне провадження 1 березня було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Повідомлення про підозру, згідно із відповіддю САП, поки не вручалося.

На питання, чи пов'язане провадження щодо Шеремета із справою відстороненого глави ДФС Романа Насірова, в САП відповіли: "На даний час у матеріалах кримінального провадження відсутні фактичні дані, які б давали підстави для його об'єднання з іншими кримінальними провадженнями, що розслідуються Національним антикорупційним бюро України".

 

Водночас в ДФС "Українській правді" підтвердили, що Шеремет був звільнений 7 березня. 

Як відомо, керівник внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби подав у відставку після затримання відстороненого глави ДФС Романа Насірова.

У ніч на 7 березня він написав про побоювання прокуратури і свій зв'язок з відстороненим главою ДФС Романом Насіровим:

"Щойно державний обвинувач при розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу Р.Насірову наголосив, що одним із ризиків чому на час слідства він повинен бути під вартою є те, що я знайомий з ним зі школи і якщо він буде на волі зможе зі мною спілкуватись і через мене впливати на працівників ДФС що унеможливлює об'єктивність слідства", – писав Шеремет.

"Щоб уникнути такого ризику публічно даю слово державному обвинувачу зранку звільнитись з посади керівника внутрішньої безпеки ДФС України. Я виключно за забезпечення об'єктивності та встановлення істини у справі", – писав тоді чиновник.

Оксана Коваленко, Валентина Романенко, Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування