У центрі Чернігова командувача ВПС забрав вертоліт

Субота, 11 березня 2017, 19:13

На Красній площі Чернігова у п'ятницю приземлився військовий вертоліт і забрав командувача Військово-повітряними силами ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова.

Про це повідомив місцевий громадський активіст Олексій Француз, пише УНІАН.

За інформацією активіста, вертоліт забрав командувача Військово-повітряними силами ЗСУ генерал-полковника Сергія Дроздова, який брав участь в урочистостях з нагоди 85-ї річниці створення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, що проходили в обласному музично-драматичному театрі.

Активіст в замітці зазначив, що витрата палива для Мі-8 - 0,72 т/год.

"Я так розумію, що на фронті наші армійці 100% забезпечені всім необхідним, якщо керівництво дозволяє собі пересуватися таким видом "службового транспорту", - написав Француз.

Крім того, він послався на інформацію прес-служби командування ВПС ЗСУ, де заявили про випробувальний політ військового вертольоту.

У регіональному медіа-центрі ЗСУ чернігівським журналістам повідомили, що вертоліт здійснював плановий політ.

Вранці головнокомандувач ВПС приземлився на аеродромі в Півцях (колишній військовий аеродром поблизу Чернігова), оскільки вивчаються перспективи відновлення діяльності цього аеродрому.

Потім командувач брав участь в урочистостях. Для приземлення гелікоптера на центральній площі міста було вжито необхідних заходів безпеки, зокрема, рух транспорту по Красній площі тимчасово призупинено.

"За своїм рангом у командувача вертоліт МІ-8 - це службовий транспорт", - прокоментували в медіа-центрі.

В той же час, у суботу інформацію про події в центрі міста телеканалу "112 Україна" прокоментував начальник прес-центру командування повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

"По завершенні урочистого зібрання з нагоди 85-ї річниці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України, пілоти успішно відпрацювали елементи посадки і зльоту військового вертольоту в міській зоні. Відпрацювання цього моменту проходили з чітким дотриманням заходів безпеки, які були забезпечені спільно з керівництвом ОДА, міста і правоохоронними органами. Крім того, під час цього польоту в рамках поїздки до Чернігова особисто командувачем ВПС Сергієм Дроздовим було перевірено якість роботи наземних чергових пунктів спостереження радіолокаційних підрозділів", - повідомив він.

За словами спікера, посадка вертольота в міській зоні була одним із завдань пілота, яке було успішно виконано.

Разом з тим, він відмовився прямо відповідати на питання, чи було завданням вертольота забрати з центральної площі Дроздова. "Командувач перевірив з повітря роботу наземних служб", - коротко зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News