Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Насіров божиться, що ні в чому не винен

Понеділок, 13 березня 2017, 13:26

Відсторонений голова ДФС Роман Насіров відкидає усі звинувачення НАБУ та САП.

Про це він заявив під час розгляду апеляційної скарги щодо його арешту в понеділок.

"Я не винен всі обвинувачення вважаю безпідставними. Своє затримання вважаю незаконним і з порушенням усіх процесуальних норм", - зазначив Насіров.

Він також зазначив, що всі дії, які він робив на посаді голови ДФС, були абсолютно законними. "2 млрд розстрочки - це абсолютно звичайна справа, була наприклад розстрочка "Укрнафти" - там розстрочка 10 млрд гривень", - зазначив він.

"Це дуже вузькоспеціалізована тема, не кожен може говорити про розстрочення чи відстрочення зобов'язань. Відповідно до статті 100 податкового кодексу будь-який платник податків має право на розстрочення. Є відповідна процедура. Наприклад, якщо є загроза банкрутства через сплату податків. Для розстрочки повинні бути дві речі: звернення платника податків з відповідними документами та висновки територіальних органів", - зазначив він.

"Я, як голова ДФС не мав права не підписувати відстрочку на підставі висновків територіальних органів", - зазначив він.

Насіров також зазначив, що економічна експертиза, на якій базується підозра, не є обґрунтованою, тому що базується на методичних рекомендаціях ДФС, які не є нормативними документами.

Також він заперечив співпрацю з Олександром Онищенком. "Я точно нікому з депутатів не догодив. Детективи НАБУ щось видумують і пишуть", - обурився він.

Також він наголосив, що не надавав незаконних вказівок територіальним органам ДФС. "Це ніяк не встановлено, це вигадки. хтось подумав, що я можу надавати незаконні вказівки, це безглуздо", - сказав Насіров.

Крім того Насіров поскаржився, що НАБУ не повідомило ДФС про розслідування щодо підприємств, близьких до Онищенка.

"Вони проводили розслідування  і не поінформували нас, не попередили, щоб ми не давали розстрочку, що можуть бути підозрювані, злочинна група… в мене питання, може тоді детективи НАБУ, знаючи про можливий злочин, якось допомагали процесу і ніяк не реагували на нього", - спитав Насіров.

Насіров також заявляє, що не може впливати на розслідування. Так, за його словами, він з 3 березня відсторонений від посади голови ДФС. Крім того він додав, що керівник внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби Юрій Шеремет, через якого на думку детективів він міг впливати на справу, звільнився з посади.  

Він також наголосив, що не намагався переховуватись від правоохоронних органів.

"Я не раз з'являвся на допит до НАБУ. Останнього разу я був там в понеділок перед затриманням. Жодного разу я не намагався переховуватися, жодних оперативних даних , що я планував залишити країну суду не були надані", - зазначив він, але нічого не сказав про громадянства інших країн, на чому наполягають прокурори.

"Стосовно знищення доказів. Розстрочення стосуються 2015-2016 року, вже минув рік. Якби хтось хотів щось знищити - вже б знищили. Говорили про нерухомість в Лондоні, це стара історія, прем'єр доручив провести службову перевірку. НАБУ маніпулює, вони не додали актів про результати розслідування", - зазначив він.

"Незаконно впливати на потерпілого - на якого потерпілого я маю можливість впливати?! Це смішно! Ми направили кілька офіційних листів до установи, експертів я не знав. Як я можу на них впливати. Переховуватися від суду - жодних тривалих від'їздів у мене не було. Максимум на 8 днів я був за кордоном", - зазначив Насіров.

Роман Кравець, Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
Усі новини...