Захист Януковича хоче, щоб процес про держзраду моніторили правозахисники

Понеділок, 13 березня 2017, 15:07

Захист Віктора Януковича звернувся з відкритими листами до уповноваженого ВРУ з прав людини, Transparency International, Amnesty International, Української Гельсинської спілки з прав людини та інших правозахисників з проханням здійснити відкритий моніторинг судових розглядів справ проти екс-президента.

Про це повідомив адвокат Віталій Сердюк.

Захист вважає, що українські державні органи "грубо порушують права Януковича на захист".

"Правозахисним організаціям надані підтвердження умисного ігнорування українською владою статті 6 Європейської конвенції з прав людини та статті 11 Загальної декларації прав людини і ми ініціюємо проведення відкритого моніторингу у процесі по державній зраді", – заявляє Сердюк.

"Саме на прикладі цієї справи ми бачимо, що в Україні всупереч національним та міжнародним нормам створюється прецедент розслідування справи без участі особи, зі свідомим позбавленням її можливості давати покази, захищати себе особисто", – зазначив захисник.

Як відомо, захист екс-президента наполягає на тому, що підстав для заочного засудження їх підзахисного в справі про державну зраду немає.

Генеральна прокуратура РФ заявляла про готовність організувати допит екс-президента України на території РФ в присутності українських слідчих.
Українські правоохоронці в свою чергу заявили, що не братимуть участі в допиті Януковича на території РФ. Слідство наполягає на його поверненні в Україну, обіцяючи гарантії безпеки і справедливого судового процесу.

Адвокати Януковича погрожують співробітникам Генпрокуратури України судом за їх відмову допитати екс-президента в Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування