Україна не братиме участі в допиті Януковича в Росії – ГПУ

Четвер, 9 березня 2017, 20:59
Україна не братиме участі в допиті Януковича в Росії – ГПУ

Українські правоохоронці не братимуть участі в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території РФ.

Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко в ефірі 112 каналу в четвер.

"Підозрюваний Янукович повинен бути в суді і відповідати перед українським судом. Тільки так. Жодних допитів у присутності представників Генеральної прокуратури України не буде", - сказав Кравченко.

Прокурор зазначив, що Янукович ховається від органів досудового слідства і суду за межами території України, на території РФ.

"Він підозрюваний, і відповідно до визначення слідчого судді повинен бути затриманий і доставлений до суду", - вказав він.

Кравченко також вважає, що Російська Федерація повинна не заявляти, що готова допитати підозрюваного Януковича, а повинна була зробити це чотири місяці тому.

"Тому якщо Російська Федерація готова, то нехай виконує запит", - сказав він.

Прокурор пояснив, що на території РФ він або слідчий, який здійснює досудове розслідування, не мають права допитувати Януковича.

"Це можуть робити тільки правоохоронні органи РФ, а ми можемо тільки бути присутніми під час допиту. Але ви ж розумієте, що український прокурор або слідчий повинен буде затримати підозрюваного Януковича і доставити його в суд?", - зауважив Кравченко.

Як відомо, Генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит екс-президента України Януковича на території РФ в присутності українських слідчих.

"У зв'язку з перебуванням Януковича В.Ф. на території Росії Генеральна прокуратура Російської Федерації готова розглянути питання про організацію його допиту в присутності представників правоохоронних органів України", - йдеться у відповіді Генпрокуратури РФ на запит Генеральної прокуратури України, копія якого є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування