Справа ІЛ-76: адвокати Назарова просять виправдувальний вирок

Середа, 15 березня 2017, 05:08

Сторона захисту генерал-майора Віктора Назарова просить винести виправдувальний вирок "через відсутність в його діях складу кримінального злочину" і скасувати йому запобіжний захід у вигляді внесення грошової застави в сумі 97 400 гривень, а кримінальне провадження закрити.

Про це у вівторок заявив адвокат Назарова Михайло Турик в Павлоградському районному суді, де слухалася справа про збитий під Луганськом літак Іл-76 з українськими військовими на борту, передає "Радіо Свобода".

За його словами, зокрема, говорити про "бойову обстановку" щодо Назарова і його дій неправомірно. Як заявив адвокат, якщо прокуратура інкримінує Назарову службову недбалість в "бойовій обстановці", то вона "таким чином визнає терористів військовим супротивником, тобто воюючою стороною, а не терористами".

Після виступу адвоката суд оголосив про завершення дебатів сторін.

У своєму останньому слові сам генерал-майор Віктор Назаров ще раз заявив, що своєї провини не визнає. Зокрема, він зазначив, що в ході досудового слідства було допущено "маніпулювання інформацією", а в показаннях свідків у суді були "припущення" і "інформація, інтерпретована на свій розсуд". За його словами, в суді також не було представлено оригіналу документа з розвідданими про обстановку в Луганському аеропорту.

На наступному засіданні суд повинен оголосити рішення у справі.

Як повідомлялося, 14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76 МД. Він загорівся і впав. На його борту знаходилися 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Як результат - на лаві підсудних один чоловік, генерал-майор Віктор Назаров, який у момент трагедії був начальником штабу АТО. Його звинувачують у недбалому ставленні до служби, вчинене в бойовій обстановці, що спричинило тяжкі наслідки.

23 листопада 2016 року Назарову оголосили обвинувальний акт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування