Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сироїд закрила ранкове засідання Ради

Середа, 15 березня 2017, 09:43

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд закрила ранкове засідання парламенту після вимоги депутатів дати слово правоохоронцям, що брали участь в інциденті з нардепом Володимиром Парасюком 14 березня у Слов'янську.

Про це вона оголосила в середу у якості головуючої в Раді, оскільки спікер Андрій Парубій бере участь в екстреному засіданні РНБО.

Перед цим з трибуни парламенту виступив нардеп Юрій Береза ("Народний фронт"), за спиною якого зібралися представники фракцій "Блок Петра Порошенко" и "Народний фронт".

Береза закликав головуючого на пленарному засіданні дати можливість виступити співробітникам правоохоронних органів, які стали учасниками інциденту на блокпосту в Слов'янську Донецької області з участю депутата Володимира Парасюка.

"Народний депутат, прикриваючись своїм посвідченням, дозволив собі побити співробітників поліції. Я знаю, що жоден народний депутат не має права розпускати руки проти тих, хто не захищений перед ним", - сказав він, маючи на увазі Парасюка.

Після звернення Сироїд, яка є членом фракції "Самопоміч", що підтримує блокаду ОРДЛО, вирішила закрити ранкове пленарне засідання.

Як відомо, у вівторок ввечері Парасюк супроводжував колону волонтерів з Харкова, які планували приєднатися до блокади ОРДЛО, однак у Слов'янська їх зупинили озброєні правоохоронці. Там відбулося зіткнення.

Пізніше поліція затримала колону активістів "блокади Донбасу" близько 22 години в районі між Костянтинівкою і Краматорськом, зробивши попереджувальні постріли в повітря. Серед блокадників був і Парасюк. За словами поліції, він кричав і погрожував правоохоронцям.

Поліція розцінила дії Парасюка як напад на поліцію і відкрила кримінальну справу.

Євген Кізілов, УП

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування