"Ручний" кандидат в аудитори вже критикує НАБУ

Середа, 15 березня 2017, 16:32

Кандидат в аудитори НАБУ, призначення якого намагаються протиснути фракції "БПП" і "Народний фронт", вже критикує бюро.

Це випливає з інтерв'ю Брауна "Інтерфакс-Україна".

Так, на питання про оцінку діяльності НАБУ Браун зазначив, що неправильно мати якесь упереджене ставлення до органу.

При цьому Браун не посоромився дати оцінку НАБУ.

"Я вважаю, що НАБУ є дуже важливим органом у системі боротьби з корупцією, але якщо врахувати всі ресурси, які витрачаються на його діяльність – гроші, людські ресурси, – то тоді треба, мабуть, зробити висновок про те, що результати діяльності на сьогоднішній день є посередніми", - заявив кандидат.

Як відомо, 23 лютого Верховна Рада не змогла визначити кандидата до складу комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро.

Депутати почали розглядати проект постанови №5571 авторства Єгора Соболєва, якою пропонувалося визначити кандидатом до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки НАБУ Роберта Сторча – заступника генерального інспектора департаменту юстиції Сполучених Штатів Америки.

Раптом парламенту запропонували іншу кандидатуру – Найджела Брауна: голова фракції БПП Ігор Гринів запропонував його від імені фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт".

Ані Сторч, ані Браун не здобули підтримки нардепів. За кандидатуру Сторча, якого пропонував комітет, проголосували 76 депутатів, а за Брауна – 205.

У середу, 5 березня, засідання профільного комітету з питання кандидатури аудитора закінчилося нічим.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування