Заява коаліції: Сироїд має піти у відставку через порушення регламенту

Середа, 15 березня 2017, 18:38

Парламентська коаліція вважає, що віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд має добровільно піти у відставку через те, що порушила регламент.

Про це йдеться у заяві парламентських фракцій коаліції "Європейська Україна" у Верховній Раді, розміщеній на сайті БПП.

"Виступ співробітників Національної поліції у парламенті був законною доречною ініціативою депутатів. Віце-спікер Сироїд має дотримуватися регламенту й бути над вузькопартійними інтересами "Самопомочі", - сказано у повідомленні.

Коаліція висловила обурення поведінкою Сироїд на ранковому пленарному засіданні 15 березня.

"Головуючи, пані Сироїд не поставила на голосування ініціативу трьох фракцій про виступ з трибуни військовослужбовців Національної поліції, на яких організував напад Парасюк. На підтримку цієї ініціативи виступили три фракції парламенту. Тож головуючий, відповідно до Регламенту ВР, був зобов’язаний винести її на розгляд народних депутатів, і – у випадку 150 голосів "за", – надати слово запрошеним", - сказано у заяві.

"Надалі, ігноруючи вимоги Регламенту, віце-спікер Сироїд взагалі оголосила про закриття засідання. Відтак фракції коаліції прийняли рішення продовжити роботу у форматі зборів коаліції в сесійному залі. Натомість Оксана Сироїд заявила, що "злякалася", і почала нагнітати конфліктну ситуацію навколо нібито присутності "органів правопорядку" в сесійній залі (хоча йшлося про лише чотирьох неозброєних офіцерів, запрошених депутатами)", - виклали свою позицію члени коаліції.

У заяві йдеться про те, що "у дивних незаконних діях віце-спікера Сироїд не можна не помітити політичного підтексту".

"Парламентарі запросили поліцейських для виступу, щоби вислухати іншу сторону конфлікту, який відбувся в ніч з 14 на 15 березня в зоні АТО. Цей конфлікт зі стріляниною є очевидним наслідком деструктивної кампанії, розгорнутої депутатами від "Об’єднання "Самопоміч". Оксана Сироїд теж представниця "Самопомочі", - сказано у документі.

Коаліція звинувачує Сироїд  у відсутності її посадової політичної незалежності.

"Зухвале порушення Регламенту віце-спікером Верховної Ради України є підставою для звільнення Оксани Сироїд із займаної посади. Вважаємо, що вона сама повинна написати заяву та піти з займаної посади", - сказано у заяві.

Як відомо, у середу Сироїд закрила ранкове засідання парламенту після вимоги депутатів дати слово правоохоронцям, що брали участь в інциденті з нардепом Володимиром Парасюком 14 березня у Слов'янську.

Сироїд заявила, що працівники поліції Донецької області потрапили до сесійної зали парламенту незаконно.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News