Порошенко сказав, за якої умови відновлять перевезення вантажів з ОРДЛО

Середа, 15 березня 2017, 21:11

Українська сторона готова скасувати заборону на пересування вантажів через лінію розмежування на сході країни, якщо підприємства на окупованих територіях Донбасу будуть повернуті українським власникам і запрацює режим припинення вогню.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко, відповідаючи на запитання журналістів загальнонаціональних телеканалів.

"Ми говоримо: поверніть підприємства українським власникам, не залежно від того, державна це форма власності чи ні. Адже і державну форму власності захопили. Забезпечте перший і другий пункт Мінських угод - припинення вогню і відведення важкої техніки і артилерії, і ми знімаємо обмежувальні заходи щодо переміщення вантажів через лінію зіткнення ", - сказав він.

Як відомо, у середу вранці президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання РНБО, запропонував прийняти рішення про повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.

РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Перекриття транспортних шляхів в напрямку ОРДЛО не стосується гуманітарних вантажів, а також цивільного автотранспорту.

Повпред РФ у контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов уже заявив, що рішення припинити транспортне сполучення з ОРДЛОсуперечить Мінським угодам.

Інтерфакс-Україна, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування