Порошенко просить РНБО зупинити транспортне сполучення з ОРДЛО

Середа, 15 березня 2017, 10:11
Порошенко просить РНБО зупинити транспортне сполучення з ОРДЛО
АПУ

Президент Петро Порошенко пропонує повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.

Про це він заяви під час засідання РНБО у середу вранці.

"Сьогодні пропоную Раді національної безпеки та оборони ухвалити рішення про тимчасову повну зупинку транспортного – і не лише залізничного - сполучення з окупованою територією", - заявив Порошенко.

За його словами, воно діятиме доти, поки окупанти не повернуть назад під юрисдикцію України вкрадені українські виробництва.  

Виняток щодо переміщення вантажів буде зроблено лише для гуманітарних вантажів – українських та міжнародних гуманітарних організацій, ООН, Міжнародного комітету Червоного Хреста. 

Він заявив, що негативний ефект блокади для всієї України абсолютно очевидний, при цьому "кардинально вплинути на окупантів вона не здатна".

"Через сотні неконтрольованих Україною кілометрів українсько-російського кордону вони легко можуть отримати все, що їм треба – із Російської Федерації. І так само продати туди все, що їм треба. Пробні ешелони з українським вугіллям з окупованих територій вже пішли в Російську Федерацію", - сказав Порошенко.

Він переконаний, що за півтора місяці блокадники не наблизили, а віддалили перспективу повернення цих районів.

"Наші партнери не розуміють, чому ми просимо підтримки у відновленні цілісності України назовні, коли всередині низка політичних сил поставила собі за мету позбутися частини Донбасу та випхати до Росії кілька мільйонів українців", - заявив президент.

Він заявив, що буде пропонувати закон про відновлення територіальної цілісності України. "Тому ми будемо пропонувати інший закон, який відповідає національним інтересам України – Закон про відновлення територіальної цілісності нашої держави", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування