Захист: Янукович просив Росію про війська, але його заяви в РФ нема

П'ятниця, 17 березня 2017, 14:24

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявляє, що попри те, що Янукович підписував прохання про використання російських військ для захисту населення в Україні, такі звернення не надходили президенту РФ і в Раду федерацій Росії.

Про це він сказав в коментарі "Українській правді" у п'ятницю.

"Він (Янукович – ред.) ніколи цього не заперечував (що підписував звернення – ред.), говорив про це, наприклад в інтерв'ю газеті Spigel. Заява підписувалася. А згідно з позицією генпрокуратури РФ, заява про використання військ до Раду федерації і Адміністрації президента не надходило. А що було насправді, Янукович якраз і хотів розповісти, вимагаючи його допитати", - сказав він.

Адвокат наполягає, що Янукович просив не "вводити війська", а саме "використати війська для захисту населення в Україні". 

"Зараз Янукович і захист навмисне дану інформацію не повідомляє, щоб у ГПУ і суду був стимул під протокол цю інформацію отримати, щоб вона вважалася допустимим доказом", - додав Сердюк.

Як відомо, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова підтвердила, що Росія в 2014 році отримала від екс-президента Віктора Януковича підписану заяву з проханням ввести війська "для врегулювання ситуації в країні".

16 березня представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський президент Володимир Путін не отримував від Януковича листів з проханням про введення військ. При цьому в 2014 році сам Путін говорив, що український президент звертався до нього з таким проханням.

Звернення Януковича лягло в основу справи про держзраду Януковича, яку в березні передали в київський суд.

Генпрокурор Юрію Луценко 14 березня демонстрував записи, на яких перші особи РФ говорили про лист Януковича і навіть показували його.

Генеральна прокуратура РФ стверджує, що ані адміністрація президента Володимира Путіна, ані Рада Федерації не отримували лист Януковича з проханням ввести російські війська в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування