У Кремлі вже відхрестились від листа Януковича про введення військ

Четвер, 16 березня 2017, 11:11

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що жодного листа від екс-президента України Віктора Януковича на адресу президента РФ Володимира Путіна в адміністрацію глави російської держави не надходило.

Про це він сказав журналістам у четвер, передає російський "Інтерфакс".

"Справа в тому, що жодного листа офіційно в адміністрацію президента не надходило. Ніякого подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося", – заявив Пєсков.

Він не став коментувати інформацію про те, що, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, повпред РФ Віталій Чуркін говорив про наявність такого листа і про те, що він уповноважений доповісти про нього.

"Цього я не знаю. Я можу тільки констатувати ситуацію де-факто і де-юре, тобто те, що я вже сказав", – зазначив прес-секретар.

У той же час ще 13 березня в Кремлі заявляли, що не коментують інформацію Генпрокуратури РФ про те, що екс-президент України Віктор Янукович "не звертався до президента Росії Володимира Путіна з проханням про введення російських військ в країни 1 березня 2014 року".

Про те, що Янукович попросив ввести війська в Україну, 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв постпред Росії Віталій Чуркін

Чуркін на засіданні зачитав звернення Януковича, в якому, зокрема зазначалося: "... звертаюся до президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України".

Головна військова прокуратура України отримала від ООН офіційну фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Україні.

Віталій Чуркін помер 20 лютого 2017 року у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Для встановлення причин смерті було призначено низку експертиз.

До третьої річниці розстрілів на Майдані й утечі з України Янукович дав інтерв'ю групі журналістіві заявив, що не звертався до Путіна з проханням ввести війська.

10 березня судмедекспертам заборонили розголошувати причину смерті Чуркіна.

Потім Генпрокуратура РФ прислала ГПУ лист, де стверджується, що ні адміністрація Володимира Путіна, ні Рада Федерації не отримували листа екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
На протестах у Тбілісі проти закону про "іноагентів" затримали більше десятка осіб
09:20
"Нафтогаз" у першому кварталі сплатив податків на понад 18 мільярдів
09:15
Туск і прем'єрка Данії поговорили про створення "залізного купола" для Європи
09:12
"Що скажуть люди" і "треба бути як усі": 6 поширених установок родом з СРСР
09:02
Терор повинен програти скрізь: захист Штатами неба Ізраїлю викликає заздрість та іронію в Україні − WSJ
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
Усі новини...