КНДР випробувала новий потужний ракетний двигун

Неділя, 19 березня 2017, 04:12

Північна Корея в неділю, 19 березня, провела випробування новітнього ракетного двигуна, який був недавно розроблений.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційні ЗМІ КНДР.

Глава КНДР Кім Чен Ин назвав це випробування "новим народженням" ракетної промисловості країни.

Відзначається, що випробування двигуна проходили на полігоні Tongchang-ri.

Агентство ЦТАК повідомляє, що цей двигун допоможе країні запускати супутники світового класу.

"Він (Кім Чен Ин) зазначив, що успіх, досягнутий в цьому випробуванні, став значною подією історичного значення, оскільки він говорить про нове народження ракетної промисловості", - передає ЦТАК.

"Він (Кім Чен Ин) підкреслив, що весь світ скоро стане свідком того, яка знаменна подія піде за сьогоднішньої великої перемоги", - йдеться в повідомленні.

Раніше Північна Корея провела запуск чотирьох ракет в напрямку Японського моря. За даними Токіо, як мінімум три з них потрапили в 200-мильну зону, що знаходиться під контролем Японії.

У Пхеньяні заявили, що провели ракетні випробування в якості "тренування" на випадок атаки з боку збройних сил США. Як повідомило північнокорейське інформаційне агентство ЦТАК, потенційною ціллю ракет були американські військові бази в Японії.

Попередній запуск балістичної ракети, яка, за заявою Пхеньяна, є новим типом стратегічного озброєння, здатним нести ядерні боєголовки, був здійснений 12 лютого. Як повідомило північнокорейське державне інформагентство ЦТАК, випробуваннями керував особисто північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Восени 2016 року Рада безпеки ООН запровадила нові санкції проти Північної Кореї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування