Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Обшуки в АМКУ проходять у справі тютюнового монополіста "Тедіс"

П'ятниця, 31 березня 2017, 11:07
Луценко: Обшуки в АМКУ проходять у справі тютюнового монополіста Тедіс
FB Арсен Аваков

Обшуки в Антимонопольному комітеті України проходять у справі щодо тютюнового гіганта "Тедіс". який раніше називався "Мегаполіс".

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він зауважив, що чиновників АМКУ підозрюють у сприянні монопольному становищі компанії "Тедіс". Як зазначив Луценко, компанію "Тедіс" підозрюють у виведенні 2,5 млрд гривень до Росії, частиною з них було профінансовано діяльність терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

За словами генпрокурора, у цій справі проводиться близько 100 обшуків, у тому числі в АМКУ. Водночас він зауважив, що на сьогодні немає підстав для оголошення підозри чи затримання керівників АМКУ. Крім того, за словами Луценка, затримання керівництва АМКУ за корупційні дії є виключною можливістю Національного антикорупційного бюро України.

За даними ГПУ, всі керівники АМКУ наразі територію України не залишали, хоча, як додав глава МВС Арсен Аваков, вони не на робочому місці.

"Нас по-злому веселить той факт, що сьогодні на роботі в Антимонопольному комітеті відсутній голова АМКУ Терентьєв – він у від'їзді. Його заступник Сидоренко, яка вела антимонопольну справу "Мегаполіса"/ "Тедіса", теж несподівано у відрядженні. Ще один заступник – у відпустці, і так далі. Я думаю, що ця відпустка для цих людей має бути продовжена. У результаті цього розслідування суспільство, і ми всі разом вправі вимагати відставки керівництва Антимонопольного комітету", - зазначив Аваков.

При цьому власник компанії Кесаєв наразі перебуває в РФ.

Як відомо, у п’ятницю силовики почали обшуки у справі "Тедіс Україна" (раніше – ТОВ "Мегаполіс Україна"), власником якого є громадянин Росії Кесаєв.

Паралельно стало відомо про обшуки в Антимонопольному комітеті України.

Читайте також: Справа "Мегаполіса". Адміністрація президента нервово курить осторонь

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування