Холодницький хоче, щоб запобіжний захід Насірову обрали на вихідних

Субота, 4 березня 2017, 12:40
Холодницький хоче, щоб запобіжний захід Насірову обрали на вихідних

Запобіжний захід підозрюваному у зловживанні службовим становищем главі ДФС Роману Насірову має бути обрано у суботу чи неділю, САП вживатиме усіх передбачених законом заходів для забезпечення проведення судового засідання. 

Про це 4 березня заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. 

"САП вживатиме усіх передбачених кримінальним процесуальним законом заходів для забезпечення проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному 4 чи 5 березня, у передбачені законом строки, у тому числі й за участю підозрюваного через засоби відеозв'язку", - заявив глава САП.

Холодницький зазначив, що "питання до суду - чи зможе він провести засідання у вихідні дні".

"Однак ми маємо уникнути звинувачень сторони захисту в тому, що слідчі чи процесуальні дії погіршують стан здоров’я підозрюваного", - додав він. 

Як повідомляє Укрінформ, саме Холодницький доручив детективам НАБУ доправити Насірова на обстеження до Інституту кардіології у Києві.  

"Детективам НАБУ надано доручення про організацію доставки підозрюваного до суду,  а також з метою забезпечення його прав у тому числі на охорону здоров'я, щоб бути впевненими, що вказані дії не зашкодять його здоров'ю. Для цього нам потрібні фахові висновки лікарів", - зазначив Холодницький. 

Також він закликав депутатів якнайшвидше опублікувати проект звернення до президента, прем`єра та генпрокурора із закликом негайно втрутитися в ситуацією із затриманням Насірова. 

Як відомо, 4 березня відстороненого на час розслідування главу ДФС Романа Насірова вивезли на кареті "швидкої" з лікарні "Феофанія" у присутності представників НАБУ, мету та місце транспортування не повідомили.

У НАБУ повідомили, що Насірова транспортують до іншого медичного закладу, щоб дізнатися про об'єктивний стан його здоров'я, після чого буде вирішено питання про його участь у судовому засіданні персонально чи  за допомогою скайп-зв'язку. 

Згодом стало відомо, що Насірова доправили до Інституту кардіології

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

3 березня ЗМІ повідомили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію.

Видання DT.UA, з посиланням на джерела, повідомляло, що стан здоров'я Насірова оцінюється, як "середньо важкий", в тому числі у зв'язку з депресією очільника ДФС, але дозволяє транспортувати його до суду для обрання запобіжного заходу.

Також зазначалося, що детективи НАБУ отримали у "Феофанії" лікарську довідку щодо стану здоров'я Насірова, в якій не підтверджено попередній діагноз "інфаркт".

Читайте також: "Залягти на дно" в Феофанію. Як (за що) Насірову підозру вручали".  

Українська правда 
 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News