Насіров покликав до суду Ситника та Холодницького, хоче зробити заяву

Неділя, 5 березня 2017, 22:59

Глава ДФС Роман Насіров передав через представників САП та НАБУ прохання до голів САП та НАБУ прибути до будівлі суду, де він перебуває, для  спільної заяви.

Про це журналістам повідомив один з адвокатів Насірова Олександр Лисак.

"Ми (адвокатська група) поспілкувалися  з підзахисним, він передав через представників САП та НАБУ прохання до Артема Ситника та Назара Холодницького прибути до суду, хоче зробити офіційну заяву", - заявив адвокат. 

За його словами, прохання головам САП та НАБУ передано, на їх прибуття очікують. 

Деталей про можливий час заяви та її зміст Лисак не повідомив.

Разом з тим до будівлі суду зайшла група медиків разом з представниками САП. 

Згодом у коментарі журналістам нардеп Мустафа Найєм зазначив, що повідомленням щодо "спільної заяви" сторона Насірова "штовхала представників САП та НАБУ на конфлікт з учасниками акції".

"Три доби адвокати заявляли, що Насіров хворий, не може брати участі у суді, нікого до нього не пускали... Коли 72 години завершилися, вони самі покликали представників САП/НАБУ, щоб провести слідчі дії, допит наприклад... Для того, щоб його провести, слідчі мали б Насірова звідси вивезти. Фактично вони штовхали представників НАБУ на конфлікт з мирною акцією. Але в НАБУ заявили, що ніяких слідчих дій вони проводити  не планують, всі дії будуть проходити після суду, який визначить міру запобіжного заходу Насірову", - повідомив Найєм. 

Як відомо, термін попереднього затримання Насірова сплив 5 березня о 23:52. Засідання суду для обрання йому запобіжного заходу було перенесено на 9:30 6 березня через оголошення відводу судді  Олександру Бобровнику. 

Раніше адвокат Насірова Олександр Лисак заявив, що захист не виключає оголошення Насірову нової підозри та повторного затримання після того, як ввечері 5 березня спливе термін попереднього затримання.

У свою чергу в НАБУ заявили, що не вручатимуть голові Державної фіскальної служби нову підозру, якщо у неділю не поновиться засідання з обрання йому запобіжного заходу.

У неділю в засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для глави ДФС було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровника.  Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову. Напередодні запобіжний захід також не було обрано - засідання суду було перенесено  на ранок 5 березня. 

Глава ДФС Роман Насіров підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. 

Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:48
Tesla скоротить 400 співробітників на своєму єдиному європейському заводі
17:30
Посол пояснила, як Сенат США голосуватиме за нову допомогу Україні
17:26
Рада підтримала законопроєкт, який пропонує не розділяти хлопців і дівчат на предметі "Захист України"
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Суд визнав нелегітимною раду з підтримки кінематографії бізнес-партнера Єрмака
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
Усі новини...