Захист Насірова хоче відводу судді, в засіданні перерва

Неділя, 5 березня 2017, 10:54

У судовому засіданні з обрання запобіжного заходу главі ДФС Роману Насірову оголошено перерву.

Таке рішення було прийнято суддею Солом'янського райсуду Олександром Бобровником після того, як сторона захисту заявила про відвід судді у справі.

"Сторона захисту вбачає упередженість у діях слідчого судді", - сказав один з адвокатів.

Після цього суд ухвалив оголосити перерву для передачі заяви про відвід іншому слідчому судді.

Раніше сторона захисту вимагала допиту всіх 9 членів лікарської комісії Інституту кардіології імені Стражеска, яка в суботу проводила обстеження Насірова. Однак сторона обвинувачення виступила проти, оскільки це затягує процес і вже було ухвалено рішення про допит в якості свідка голови цієї комісії.

Суддя відхилив клопотання захисту.

Зазначимо, суддя Олександр Бобровник, який 5 березня веде засідання суду з обрання запобіжного заходу для Насірова, відомий кількома рішеннями щодо соратників Януковиа. Зокрема, у 2016 році він зобов'язав прокурора закрити кримінальне провадження щодо екс-нардепа від ПР Юрія Іванющенка, а у 2017 році Бобровник відмовив НАБУ у доступі до документів щодо махінацій екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Як відомо, в ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування газової "справи Онищенка".  Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. За даними НАБУ, Насіров доручив надати безпідставну відстрочку на сплату ренти компаніям, бенефіціаром яких є нардеп-втікач Олександр  Онищенко. 

Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Увечері 4 березня судове засідання з обрання запобіжного заходу Насірову перенесли на 10:00 5 березня.

Детальніше про "справу Насірова" читайте у матеріалі "Залягти на дно" в Феофанію. Як і за що Насирову підозру вручали".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News