Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Насірова: Адвокатів не відпустили відпочивати. Виїзди із суду заблоковані

Понеділок, 6 березня 2017, 22:57
Справа Насірова: Адвокатів не відпустили відпочивати. Виїзди із суду заблоковані
Р. Кравець

Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання захисту відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова відкласти судове засідання із обрання запобіжного заходу до ранку вівторка.

Про це повідомляє кореспондент УП із місця події.

Адвокати просили перенести засідання на ранок, посилаючись, зокрема, на втому. Представники держобвинувачення відповіли, що також втомилися, але хотіли, щоб засідання продовжувалося. Станом на 23:57 засідання продовжується.

Перед тим держобвинувачення озвучувало прохання призначити Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млрд. грн. Прокурори мотивували свою позицію тим, що Насіров має громадянство Великобританії, протягом останніх двох років 60 разів бував за кордоном та має дві квартири у Лондоні.

Водночас сам підозрюваний заявив, що у більшості випадків за кордоном був у відрядженнях. Він також наголосив, що має громадянство лише України.

Виїзди з будівлі Солом'янського райсуду Києва досі заблоковані активістами. Так, головні ворота суду заблоковані трьома автомобілями та кількома десятками людей з атрибутикою "Автомайдан". З автомобілів голосно лунає музика.

Так само автомобілями заблокований бічний виїзд із суду з боку Смирнова-Ласточкіна, ближче до ДФС.

Крім того, на території суду перебувають юнаки - прихильники Національного корпусу.

У суді також присутні нардепи БПП Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, а також нардеп "Самопомочі" Павло Костенко.

Водночас жодних мітингів наразі під судом не відбувається.

Як відомо, раніше у понеділок Солом'янський районний суд Києва двічі відмовив захисту Насірова у проведенні судово-медичної експертизи з визначення стану здоров'я.

6 березня громадські активісти пікетували будівлю суду в Києві, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду".

Роман Кравець, Саша Ночь, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: