Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр ФРН: Ми не можемо прийняти порушення кордонів у Європі

Четвер, 9 березня 2017, 14:11

Глава Міністерства закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель у Москві заявив, що порушення меж в Європі не може бути прийняте, але потрібно "намагатися зрозуміти" інтереси Росії, щоб просунутися в глобальному контексті.

Про це він сказав 9 березня на спільній прес-конференції з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає УНІАН.

"Ми почули зараз, як Росія сприймає і оцінює те, що робить НАТО, що відбувається в безпосередньому сусідстві з РФ. Проте, ми переконані, що при всій повазі до цих слів, порушення кордонів в серці Європи – це те, що ми не можемо прийняти. Зараз мова йде про те, як вийти з цієї кризи", – сказав Габріель.

Він заявив, що іншого шляху для цього, крім як виконати Мінські угоди за всіма пунктами, немає.

Габріель також підкреслив, що ядро конфлікту Росії і Заходу полягає в тому, що сторони не можуть підійти до вирішення конфлікту на сході України.

Він зазначив, що Європа стурбована цим конфліктом і сподівається, що і Росія зацікавлена в його вирішенні за допомогою Мінських домовленостей, яким немає альтернативи.

При цьому Габріель заявив, що його досвід показує, що потрібно усвідомлювати власні інтереси і мотиви, але, щоб просунутися в глобальному контексті, "потрібно намагатися зрозуміти вашого візаві і його інтерес".

Раніше, керівники МЗС Німеччини Зігмар Габріель і Сергій Лавров виступили за залучення США до переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування