Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глави МЗС Німеччини та РФ – за залучення США до переговорів по Україні

Четвер, 9 березня 2017, 13:11

Глави МЗС Німеччини та Росії Зігмар Габріель і Сергій Лавров виступили за залучення США до переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України.

Про це вони заявили в Москві за підсумками двосторонніх переговорів, передає 9 березня УНІАН.

Зокрема, Габріель заявив, що ФРН і Росія шукають контакт з новою адміністрацією США, але зараз там "складно знайти співрозмовників, поки у них все не владналося".

"Що стосується східної України, ми зацікавлені в тому, щоб "нормандський формат" був форматом, який не тільки супроводжує, а й стежить за реалізацією Мінська. Ми зацікавлені, щоб США були не тільки поінформовані, але і використовували свої можливості впливати на всіх, на кого вони можуть вплинути", – сказав Габріель.

"Ми хотіли б підтримати наших американських колег, щоб вони користувалися своєю роллю, своїм впливом", – додав він.

У свою чергу Лавров зазначив, що система в США так влаштована, що багатьох чиновників призначають тільки після процедури слухань у сенаті, і це займає час, і в Держдепі США, зокрема, ще не заповнені всі вакансії.

"Це не дуже дозволяє активно працювати з американськими партнерами... Це стосується і України", – сказав він.

Глава МЗС РФ заявив, що, вибудовуючи відносини з Вашингтоном, паралельно з "нормандським форматом" в останні роки після прийняття Мінська-2 було встановлено канал двосторонніх консультацій.

"Ці консультації йшли в тому ж руслі, що і підходи, що формуються в рамках "нормандського формату" з метою виконання Мінських домовленостей. Я переконаний, що те чи інше залучення США в подальші зусилля щодо безумовного виконання Мінських домовленостей було б вельми і вельми корисним", – заявив Лавров.

Також він підкреслив, що практично немає жодного конфлікту, де можна було б без США обійтися.

Як відомо, в лютому держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим закликав Росію виконувати Мінські угоди.

За даними на початок 2017 року на Донбасі перебувало 5 тисяч кадрових російських військовослужбовців і 35 тисяч бойовиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування