Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд визнав протиправним одягання наручників на суддю Кицюк

Вівторок, 22 серпня 2017, 15:52

Шевченківський райсуд Києва визнав протиправною спробу поліцейських затримати суддю Солом'янського районного суду Києва Вікторію Кицюк у лютому цього року.

Про це йдеться у рішенні суду, яке наводять авокати.

"Визнати застосування 21 лютого 2017 року Інспектором роти №10 батальйону №3 Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Тереверком Євгеном Олександровичем та Інспектором роти №10 батальйону №3 Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Стеценком Олександром Костянтиновичем поліцейських засобів примусу, зокрема, фізичного впливу (сили) та кайданів до Кицюк Вікторії Сергіївни [...] - протиправним", - зазначено у рішенні

Водночас адвокат судді Ольга Просянюк переконана, що поліцейські не мали підстав застосовувати фізичну силу та одягати наручники.

"По-перше, як вже підтвержено судовим рішенням, відсутнє правопорушення з боку судді Вікторії Кицюк. По-друге, Вікторія Кицюк не затримувалася, не підозрювалася у вчиненні будь-якого кримінального правопорушення, а тим більше - не створювала небезпеки поліцейським та іншим оточуючим. А це вичерпний перелік можливостей застосування таких заходів", - зазначила адвокат.

Як повідомлялося, Нацполіція оголосила сувору догану 2 патрульним поліцейським, які затримували суддю Солом'янського районного суду Києва Вікторію Кицюк. Проте у поліції наголосили, що догану дали не за саме затримання судді, а за те, що поліцейські не оформили необхідні документи.

"Щодо самого затримання, то ми наполягаємо на тому, що патрульні мали рацію в тій ситуації", - зазначив перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький.

Як відомо, 22 лютого 2017 року Рада суддів розмістила на своєму сайті звернення до Національної поліції України, в якому висловила "глибоке обурення діями Національної поліції, пов'язаними з неправомірною спробою затримання судді Солом'янського районного суду Києва Вікторії Кицюк". Також РСУ звернулася до керівництва поліції з вимогою дати пояснення.

На думку самої Кицюк, на місці інциденту не було знаків, що забороняють паркування. При цьому Кицюк заявила, що вона була за кермом, але оцінивши свій досвід водіння, зрозуміла, що не зможе викермувати. Тому, за словами Кицюк, вона зателефонувала своєму знайомому і попросила його про допомогу, який погодився приїхати за півгодини.

Олег Твердь, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...