Суддя Кицюк про інцидент з поліцією: Я не можу себе розмежувати на роботі і в побуті

П'ятниця, 10 березня 2017, 16:52

Вища рада правосуддя почала розгляд звернення скандальної судді Солом’янського суду Вікторії Кицюк на дії поліцейських.

Про це на своєй сторінці в Facebook повідомив адвокат Роман Маселко.

"Два роки ВРП відмовляється і до сих пір не збирається розглянути прохання родичів Небесної Сотні відреагувати на тиск з боку влади на суддів Майдану, але миттєво реагує на звернення однієї судді", - висловив своє обурення Маселко.

Він також був здивований поведінкою ВРП по відношенню до судді. "ВРП довго розпитували суддю про обставини інциденту. Але не було жодного питання стосовно того, чому суддя на вимогу поліцейського надати документи і залишатись на місці просто пішла. І хто в подальшому дозволяв собі образливі вислови щодо копів", – написав він.

У свою чергу на каналі ВРП оприлюднено відео засідання.

Під час нього Кицюк заявила, що на місці інциденту не було знаків, що забороняють паркування. При цьому Кицюк у своєму виступі заявила, що вона була за кермом, але оцінивши свій досвід водіння, зрозуміла, що не зможе викермувати.

Тому, за словами Кицюк, вона зателефонувала своєму знайомому і попросила його про допомогу. Той погодився приїхати за півгодини.

"Я визнаю, що у нашому суспільстві є завищені вимоги до осіб, які обіймають посади суддів. Але я не можу для себе розмежувати себе на роботі, і себе в побуті", - заявила суддя.

Відео дивитися із 5:03:05

Як повідомлялося, 22 лютого Рада суддів розмістила на своєму сайті звернення до Національної поліції України, в якому висловила "глибоке обурення діями Національної поліції, пов'язаними з неправомірною спробою затримання судді Солом'янського районного суду Києва Вікторії Кицюк". Також РСУ звернулася до керівництва поліції з вимогою дати пояснення.

У свою чергу поліція оприлюднила свою версію подій.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News