Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НСТУ: Зі спецслужбами не співпрацюємо, чекаємо допомоги Шаройку

Вівторок, 21 листопада 2017, 10:58

Національна суспільна телерадіокомпанія України заявляє, що не співпрацює з українською розвідкою, а до роботи кореспондента в Білорусі Павла Шаройка претензій не має.

Про це йдеться в заяві UA:Перший від 21 листопада.

Комітет державної безпеки Білорусі звинуватив Павла Шаройка у шпигунстві.

НСТУ заявляє, що "не має зі спецслужбами відносин, що виходять за межі офіційних, і не співпрацює з жодною з них", завдання та місія суспільного мовника полягають в іншому.

Компанія зазначає, що Шаройко працював у закордонній кореспондентській мережі "Українського радіо" з 2015 року і якість його репортерської роботи "не давала жодного приводу для претензій ані до змісту, ані до форми його репортажів".

Останнім часом Шаройко висвітлював із Мінська справу громадянина України Павла Гриба, переговорний процес Мінської групи, а також російсько-білоруські військові навчання "Запад 2017".

16 листопада дружина Шаройка Олена прибула з Мінська до Києва та повідомила, що 25 жовтня Павла затримав білоруський Комітет держбезпеки. Вона попросила надати чоловікові відпустку за "сімейними обставинами".

Тоді НСТУ направила офіційні запити до Міністерства закордонних справ України, Служби безпеки України та консульства України в Білорусі.

Телерадіокомпанія припускає, що "відсутність будь-якої офіційної реакції чи помітної активності держави в цій справі має свої резони, незрозумілі пересічним громадянам".

"НСТУ разом з родиною Павла Шаройка сподівається, що найближчим часом Українська держава зробить все можливе для захисту свого громадянина та повернення його до дому", – йдеться у повідомленні.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростувало співпрацю з Павлом Шаройком, заявивши, що він колись очолював прес-службу ГУР, але з 2009 року не служить там.

Після цього було опубліковано відеокадри нібито зізнання Шаройка про те, що він працював під прикриттям, а координував його роботу дипломат, акредитований у Мінську.

У результаті, першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова оголосили в Білорусі персоною нон грата.

У відповідь українське МЗС оголосило персоною нон грата одного зі співробітників посольства Білорусі в Україні – станом на 21 листопада той уже залишив Україну.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...