Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ арештувала організатора мітингів проти "бурштинової мафії"

Вівторок, 21 листопада 2017, 15:37

Служба безпеки України взяла під варту львів'янина, якого підозрюють в організації проросійських мітингів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що правоохоронці встановили причетність мешканця Львівської області до організації та проведення замовних "мітингів" у Львівській, Рівненській та Київській областях.

"Досудовим слідством здобуто докази, що фейкові акції фінансувалися російськими кураторами. На проведення однієї "акції" виділялося від 4 до 10 тисяч доларів США", - сказано у повідомленні.

Також у відомстві додають, що організатор збирав групи з малозабезпечених категорій громадян, контролював виготовлення та розповсюдження агіток із закликами виходити на мітинги, які підбурювали населення до масових заворушень.

"На Рівненщині, зокрема, кремлівськими пропагандистами був розроблений сценарій штучних протестів для "боротьби з бурштиновою мафією" з акцентом начебто на неконтрольованість владою видобутку сонячного каменю. У разі ігнорування вимог "мітингувальників", вони, за сценарієм, мали вимагати повну автономію регіону", - зазначили в прес-службі.

Повідомляється, що СБУ затримала "мітингувальника" у Луцьку та вилучила у нього засоби зв'язку з інструкціями від "кураторів".

Йому інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Україська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування