Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Клімкін в ООН: Не вірте зобов'язанням РФ, вони не варті й папірця

Субота, 16 грудня 2017, 00:12

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ООН заявив, що зобов'язанням, які взяла на себе Росія у міжнародних договорах, не варто довіряти.

Про це він заявив під час засідання Ради Безпеки ООН у п'ятницю, присвяченій ядерній загрозі з боку КНДР, передає Укрінформ.

"Впродовж останніх десятиліть ми стали свідками появи ряду нестабільних гарячих точок у різних частинах світу. Ми також бачили, як держава, що володіє ядерною зброєю (РФ – ред.), успішно застосовує технологію створення тривалої дестабілізації та агресії проти своїх сусідів – суверенних держав. На жаль, моя країна також постраждала", – підкреслив Клімкін.

Обговорюючи питання ядерного роззброєння КНДР, він нагадав, що нещодавно виповнилося 23 роки з часу підписання Будапештського меморандуму.

"В обмін на добровільне позбавлення Україною свого ядерного арсеналу, три ядерних держави взяли на себе зобов'язання "поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України. Проте зобов'язання, викладені в цьому документі, були підступно порушені Росією, однією з його підписантів та країною, якій дісталася українська ядерна зброя", – наголосив голова українського МЗС.

У результаті, за його словами, Україна "отримала нагороду" у вигляді порушення її кордонів з явним і показовим нехтуванням нормами та принципами міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту та низки угод, включаючи сам Будапештський меморандум.

"Який меседж внаслідок цих дій отримали інші неядерні держави? Для нас він дуже чіткий: російські зобов'язання нічого не варті. Вони коштують менше, ніж вартість чорнила, якими був підписаний цей папір", – заявив український міністр.

"Коли ми говоримо про важливість збереження і зміцнення режиму ядерного нерозповсюдження, ми повинні також мати на увазі, що окупація території України ядерною країною призвела до фактичного розширення географії розгортання ядерної зброї", – зауважив Клімкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:41
Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
11:43
Росіяни вирішили вивезти з Бєлгородської області тисячі дітей
11:35
На Херсонщині пастух підірвався на вибухівці, яку залишили солдати РФ
Усі новини...