Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через обстріл Новолуганського, російська сторона СЦКК не змогла виїхати

Вівторок, 19 грудня 2017, 00:00

Обстріл бойовиками Новолуганського завадив представникам російської сторони СЦКК перетнути КПВВ "Майорськ".

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО.

Згідно із повідомленням, обстріл Новолуганського бойовиками розпочався близько 17:00, саме на цей час планувався перехід військовослужбовців російської сторони СЦКК через КПВВ "Майорськ", який знаходиться неподалік району обстрілу.

"Військові злочинці ОРДЛО своїм зухвалим обстрілом поставили під загрозу життя не тільки мирних мешканців, але й своїх кремлівських прибічників", - йдеться у повідомленні. 

Зважаючи на загрозливу ситуацію, яка склалася вздовж лінії розмежування, а також дотримуючись зобов’язань щодо забезпечення безпеки військовослужбовців ЗС РФ зі складу СЦКК, українська сторона СЦКК була вимушена припинити перехід через КПВВ та перенести його на наступний день. 

Як повідомлялося, 14 грудня спостерігачам місії ОБСЄ передали лист від Міноборони РФ з повідомленням про те, що Росія збирається відкликати з території України офіцерів своїх Збройних сил з СЦКК.

В МЗС Росії заявили, що російські представники СЦКК покинуть Україну 19 грудня через "напружену морально-психологічну обстановку".

За даними розвідки, 19 грудня бойовики ОРДЛО можуть вдатися до агресивних наступальних дій по всій лінії зіткнення району проведення антитерористичної операції через заяви Міноборони РФ про намір відкликати російських офіцерів з СЦКК.

Про механізм роботи СЦКК читайте тут: "Генерал-майор Кременецький: Впевнений, будь-які російські офіцери в місії ОБСЄ – це кадрові співробітники або ГРУ, або ФСБ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: