Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП вимагає пояснень НАБУ по розслідуванню конфіскованих мільярдів Януковича

Четвер, 21 грудня 2017, 11:35

Голова фракції "БПП" Артур Герасимов заявив, що керівництво Національного антикорупційного бюро має надати пояснення щодо  повернення 1,5  мільярда доларів,  конфіскованих із рахунків екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це він повідомив під час брифінгу у парламенті.

"Я висловлюю думку від усієї коаліції про розслідування НАБУ щодо 1,5 мільярди доларів коштів Януковича, які були конфісковані і повернуті у бюджет України. Ці гроші уже пішли на потреби країни", - сказав Герасимов.

За його словами, за конфісковані кошти фінансувались потреби армії, сільської медицини, будувались дороги та гуртожитки для військоволусжбовців.

"Наразі детективи НАБУ вважають це злочином і хочуть їх повернути. Хочу запитати: кому повернути, у кого забрати ці гроші - у військових, у медицини, з будівництва доріг?", - запитав нардеп.

Він заявив, що фракція "БПП" вимагає пояснень від НАБУ, щодо повернення грошей Януковича і зазначив, що керівництво бюро має в найближчий час пояснити свої дії.

У свою чергу, керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак заявив, його непокоїть ситуація, коли за заявою адвокатів Януковича НАБУ почало перевірку Держфінмоніторингу.

Він зазначив, що фракція "Народного фронту" півтора роки вимагала ухвалити закон про спецконфіскацію грошей, вкрадених у держави бандою Януковича. І після повернення їх у бюджет Генеральною прокуратурою, парламент голосував за розподіл цих коштів.

"Ми вимагаємо, щоб НАБУ підвищила свою ефективність в пошуках і поверненні грошей, які були вкрадені бандою Януковича і його поплічниками", - підкреслив Бурбак.

Нардеп додав, що аудит Національного антикорупційного бюро повинен перевірити, чому НАБУ хоче повернути Януковичу конфісковані 1,5 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро здійснюють досудове розслідування за фактом можливого пособництва керівника Держслужби фінансового моніторингу Ігоря Черкаського у розтраті 1,5 мільярда доларів коштів екс-президента Януковича і його оточення, вилучених за процедурою спецконфіскації.

20 грудня УП стало відомо, що представники НАБУ проводять слідчі дії в державній службі фінансового моніторингу за зверненням захисту Януковича.

Як повідомлялося, 28 квітня 2017 року прес-служба Ради нацбезпеки і оборони повідомила, що Ощадбанк розпочав спецконфіскацію 1,5 млрд доларів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення.

Відповідне рішення ухвалив Краматорський суд Донецької області, терміни на подання апеляції на той момент вже минули.

Цього ж дня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Краматорський суд прийняв рішення про конфіскацію коштів Януковича та його оточення, виходячи зі свідчень члена цього злочинного угруповання, який у результаті отримав умовне покарання.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:29
Чи є пріоритети в обмінах? Відповідаємо на поширені запитання щодо полонених військових
09:26
Столтенберг: Не можна допустити залежності від Китаю, як це раніше було з Росією
09:24
Ексміністр оборони Британії розкритикував слабке лідерство Шольца у контексті війни
09:17
Ціни на нафту збільшилися на тлі оптимістичних прогнозів зростання економіки США
09:04
"Російська мова належить Кремлю" – Олександр Іванов про те, чому треба переходити на українську
08:54
Британський корабель відбив ракетну атаку хуситів в Аденській затоці
08:50
ЗСУ відвели танки "Абрамс" з фронту через загрозу російських безпілотників – AP
08:43
У польському Щецині зіткнулися британські військові машини, поранені 5 солдатів
08:41
Росіяни влучили в торговий центр і дитсадок на Херсонщині: поранили 6 людей
08:29
"Двійник", "Матрьошка", Portal Combat: які спецоперації проти України РФ проводить за кордоном
Усі новини...