"Маски-шоу стоп" у дії: камера зняла, як понятий на обшуку вкрав 20 тисяч

П'ятниця, 22 грудня 2017, 14:49
Маски-шоу стоп у дії: камера зняла, як понятий на обшуку вкрав 20 тисяч

Відеозйомка обшуку в Києві допомогла затримати понятого, який під час слідчих дій вкрав з квартири 20 тисяч гривень.

Про це розповів у Facebook перший заступник начальника поліції В'ячеслав Аброськін.

"Вимога обов’язкової звуко- та відеофіксації обшуку (закон "Маски-шоу стоп") в дії... Цікавий випадок стався вчора. Під час проведення одного з понад 80 обшуків у Києві був запрошений понятим місцевий житель. Він "не розгубився": під час обшуку в квартирі викрав 20 тисяч гривень", - пише він.

За словами поліцейського чиновника, після цього обшукуваний заявив про зникнення грошей, поліція передивилася відеозйомку обшуку і затримала злодія.

"Підсумок - ще зранку він був понятим, а ввечері опинився вже за ґратами у слідчому ізоляторі", - пише Аброськін.

Він розповів, що 21 грудня в Києві, Київській та Житомирській областях проводилися обшуки та затримання членів організованої злочинної організації, діяльність яких поширювалася на всю територію України.

"Злочинці-шахраї заробляли мільйони гривень, продаючи нашим громадян так звані лікарські препарати від усіх хвороб на основі "космічних матеріалів-добавок". Важкохворі люди в надії вилікуватися купляли ці "ліки" вартістю від 1000 до 5000 доларів США", - повідомив заступник голови Нацполіції.

Як повідомлялося, Генпрокуратура спільно Нацполіцією затримали злочинну групу з 10 осіб, які видавали себе за іноземних лікарів і ошукали не менше 1200 громадян України.

6 грудня в Україні почав діяти закон про захист бізнесу від зловживань представників влади під час слідчих дій. Серед іншого нова норма передбачає, що судовий розгляд й досудове розслідування автоматично фіксуються на аудіо і відео.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News