Поліція затримала злочинну групу псевдолікарів

П'ятниця, 22 грудня 2017, 12:18

Генпрокуратура спільно Нацполіцією затримали злочинну групу з 10 осіб, які видавали себе за іноземних лікарів і ошукали не менше 1200 громадян України.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

"Проведено широкомасштабну операцію за участі близько 500 правоохоронців. Одночасно проведено 100 обшуків у 7 містах країни. Ліквідовано злочинну організацію, яка упродовж 5 років ввела в оману, ошукала не менше 1200 довірливих громадян", - написав Луценко.

За його словами, затримали лідера злочинної організації та його вище керівництво.

"Всього 10 осіб. А також вилучено майна та грошових коштів на загальну суму понад 5 мільйонів гривень", - написав Луценко.

Він додав, що зловмисники наживалися переважно на одиноких громадянах похилого віку, які мали різноманітні захворювання.

"Злочинці, видаючи себе за іноземних лікарів, розмовляючи з удаваним іноземним акцентом, пропонували за допомогою вигаданих новітніх технологій, зокрема супутникової телефонної діагностики організму, та неіснуючих ліків нібито іноземного виробництва, здійснити успішне лікування різноманітних захворювань, у тому числі тяжких та невиліковних (Альцгеймера та Паркінсона)", - написав Луценко.

При цьому зловмисники продавали потерпілим дешеві вітчизняні лікарські препарати, або дешеві біологічно активні домішки.

Наразі затриманим загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування