Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВСУ відмовив захисту Януковича: справа про держзраду залишиться в Оболонському суді

Четвер, 5 липня 2018, 12:13

Верховний суд відхилив клопотання захисту екс-президента Віктора Януковича про передачу справи про державну зраду їх підзахисного з Оболонського районного суду Києва до іншого суду.

Про це повідомляє прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, у Верховному суді 3 липня розглядалося клопотання сторони захисту президента-втікача Віктора Януковича щодо заміни складу суду.

Водночас Сарган зазначила, що на саме засідання адвокати Януковича не з’явилися.

"Розглянувши клопотання адвокатів екс-президента, Верховний суд не знайшов порушень і визнав прохання захисту безпідставним. Таким чином, адвокатам Януковича відмовили в задоволенні їхнього клопотання, а розгляд справи про держзраду і далі проходитиме в Оболонському райсуді Києва", – зазначає прес-секретар.

За словами Сарган, наступне заідання відбудеться о 10.00 16 липня, а на 30 та 31 липня судом уже призначені дебати у процесі.

Віктору Януковичу інкримінують наступні статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Адвокати екс-президента звернулися до Верховного суду з проханням змінити підсудність кримінального провадження про державну зраду Януковича в кінці червня.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування