Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник: Мене моніторять усі служби, і слухають, і стежать

Понеділок, 9 липня 2018, 14:40

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник переконаний, що його прослуховують. .

Про це він сказав в інтерв’ю DW, яке дав у Кельні.

"На рахунок себе я не переживаю, мене моніторять всі служби України – і прослуховують, і спостереження (ведуть), повністю комплекс всіх заходів. Я усвідомлюю, що це є, з самого початку мого призначення, тому я живу і працюю з усвідомленням того, що це може бути", – сказав Ситник.

Водночас, у своєму кабінеті він "жучків" ще не знаходив: "Поки ні".

Ситник також зазначив, що в НАБУ є управління внутрішньої безпеки, яке займається дослідженням корупційних ризиків у бюро.

На запитання, чи задоволений він аудиторами, яких обрали для НАБУ, Ситник відповів зі сміхом: "Незалежно від персоналій, не повинен бути задоволеним той, кому призначається аудит".

Скарги аудиторів на те, що одного року замало, щоб перевірити діяльність НАБУ за 3,5 роки, Ситник прямо коментувати не захотів, але зазначив, що в законі про НАБУ є "величезна прогалина з приводу порядку проведення аудиту і методології".

"Є предмет аудиту, він складається з двох частин. Перша – це ефективність роботи бюро, і друга – це незалежність. З приводу незалежності, на мою думку, дуже багато доказів якраз незалежності, тому що влада дійсно постійно намагається нас знищити чи приборкати, чи тиснути. І тут якраз аудит дуже простий в цій частині".

"Але в частині якраз ефективності – це оціночне поняття", – сказав він і додав, що ніхто не знає, чи оцінюється ефективність – вироками чи провадженнями.

"Яким чином це перевіряється, на протязі якого терміну – це законом не визначено", – додав Ситник.

На його думку, важко оцінити ефективність НАБУ, не оцінюючи ефективність прокурорів і не даючи оцінку роботі судів, які розглядають ці справи.

"Це таке дуже оціночне поняття. Як це все буде використовуватися в ході аудиту, дуже важко передбачити", – наголосив Ситник.

Читайте також:

Шпигунські ігри, або "Жучки" в кабінеті Холодницького 

Шпигунські ігри-2. Луценко, Ситник і Холодницький у відкритій війні

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: