Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦПК: Поліція зливає справу про махінації на ремонті Шулявського мосту

П'ятниця, 3 серпня 2018, 12:01

Печерська поліція Києва не вважає криміналом підробку документів на 600-мільйонному тендері на ремонт Шулявського мосту в столиці.

Про це йдеться у відповіді поліції на запит ЦПК.

Мова йде про ТОВ "Спецбуд-Плюс", пов’язану із народним депутатом Максимом Микитасем, яка подала підроблені документи на тендер з реконструкції Шулявського мосту.

"На підставі зібраних матеріалів перевірку по Вашому зверненні припинено, в зв’язку з відсутністю будь-яких ознак кримінального правопорушення", –  зазначено у відповіді.

В центрі також зазначили, що поліція охарактеризувала заяву про злочин "зверненням громадян" та перекинула справу на дільничних інспекторів, які більше займаються справами про побутові крадіжки, а не підробку документів у тендерах на сотні мільйонів гривень.

ЦПК надіслав в поліцію документи, де вказано, що компанія, пов’язана з Микитасем, подала довідку начебто від ДП "Державний будівельний комбінат" Управління справами Апарату Верховної Ради, хоча в держпідприємстві визнали, що такої довідки фірмі не надавали.

 

"Така відповідь свідчить, що справу закриють або вже закрили. Це показує, що в нас можна підробляти офіційні бланки, документи для тендерів, і ніякого порушення правоохоронці в цьому не побачать, покарання також не буде", – прокоментував юрист ЦПК Денис Свириденко.

Нагадаємо, серед 4 учасників, які подали заявки, до аукціону допустили 2 компанії – ТОВ "Спецбуд-Плюс" та ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс".

Тендер виграла ТОВ "Північноукраїнський будівельний альянс", яка належить помічнику народного депутата Максима Микитася.

"Спецбуд-Плюс", яка також вийшла у фінал тендеру, має стосунок до Микитася. Компанія із 2017 року отримала понад півтора мільярда гривень від фірм з орбіти нардепа та його дружини. А це – 90 відсотків від усіх грошових надходжень компанії.

Максим Микитась – народний депутат і відомий столичний забудовник. Він є екс-керівником державної корпорації "Укрбуд".

У серпні 2017 року Микитася зафіксували разом із столичним мером Віталієм Кличком. Вони поверталися з Неаполя на чартерному літаку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: