Бойовики нікого не випускають за межі ОРДО - прикордонники

Субота, 1 вересня 2018, 10:43
Бойовики нікого не випускають за межі ОРДО - прикордонники

На контрольних пунктах в'їзду-виїзду в межах Донецької області рух громадян відбувається лише в напрямку тимчасово окупованої території, у зворотному напрямку руху громадян та транспорту немає.

Про це 1 вересня повідомили у Держприкордонслужбі України.

"Російсько-окупаційні війська здійснюють вибірковий пропуск лише в напрямку ТОТУ та повністю відмовляють у виїзді на територію підконтрольну українській владі", - повідомили у ДПСУ, посилаючись на дані громадян, що прямували через лінію розмежування до тимчасово окупованої території України та повернулись на КПВВ.

За даними прикордонників, 1 вересня у КПВВ на в’їзд та виїзд перебувала така кількість транспортних засобів: "Майорське" – 0/0; "Мар’їнка" – 0/0; "Новотроїцьке" – 0/30; "Гнутове" – 0/10.

У Держприкордонслужбі зазначили також, що з 1 вересня усі КПВВ на лінії розмежування в районі проведення Операції об'єднаних сил здійснюють пропускні операції за осіннім графіком роботи.

"Пропуск осіб та транспортних засобів здійснюється з 7:00 до 18:30, зміна часового режиму пов’язана з безпековою складовою", - зазначили у ДПСУ.

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька.  

Представник "оперативного командування ДНР" Едуард Басурін згодом уточнив, що в результаті вибуху загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрилиПредставник омбудсмена України у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що через вбивство Захарченка "спецслужби" бойовиків ОРДО масово затримують людей на вулицях Донецька, а центр міста оточений озброєними бойовиками, які перевіряють документи і машини. 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну.   Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: