Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загибель Захарченка: Від вибуху у Донецьку загинули двоє, 9 постраждали - росЗМІ

Субота, 1 вересня 2018, 09:56
Загибель Захарченка: Від вибуху у Донецьку загинули двоє, 9 постраждали - росЗМІ

В результаті вибуху у донецькому ресторані "Сєпар" загинули двоє людей, дев'ять - постраждали.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву представника "оперативного командування ДНР" Едуарда Басуріна.

В ефірі телеканалу "Росія 1" Басурін заявив, що 6 постраждалих перебувають "у лікувальних закладах".

"Інформація ще уточнюється, тому що їх розвозили по різних лікарнях. Поранення потерпілих в основному осколкові від скла і якихось предметів, та опікові", - додав Басурін.

Він зазначив, що двоє постраждалих перебувають у тяжкому стані, а стан "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тімофєєва "стабілізувався, його життю ніщо не загрожує". 

Разом з тим "Радіо "Свобода" з посиланням на інформацію онлайн-ресурсів бойовиків "ДНР" повідомляє, що внаслідок вибуху у Донецьку разом із Захарченком загинув його охоронець, ще 12 осіб були поранені.

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка внаслідок вибуху у центрі Донецька. 

На екстреному засіданні "уряду" бойовиків ОРДО оголосили, що тимчасово виконуючим обов'язки ватажка бойовиків ОРДО стане так званий "перший віце-прем'єр" Дмитро Трапєзніков.

В СБУ підтвердили інформацію про загибель Захарченка. 

У Росії також підтвердили загибель Захарченка, при цьому у його вбивстві звинуватили Україну.  Президент РФ Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків ОРДО. 

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу у зв'язку з убивством Захарченка за статтею "акт міжнародного тероризму" (ст. 361 КК РФ).

В МЗС України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства Захарченка "виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль".

Через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрилиПредставник омбудсмена України у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що через вбивство Захарченка "спецслужби" бойовиків ОРДО масово затримують людей на вулицях Донецька, а центр міста оточений озброєними бойовиками, які перевіряють документи і машини. 

РосЗМІ повідомили про затримання у Донецьку підозрюваних у замаху на Захарченка. Зазначалося, що затримані - "українські диверсанти і пов'язані з ними особи". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування