Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенцов просить писати йому менше "сліз" і більше конкретики – правозахисниця

П'ятниця, 21 вересня 2018, 12:28

Українському політв'язню в російській в'язниці режисерові Олегу Сенцову не вистачає конкретної інформації про події на волі в листах, які йому надсилають.

Про це він написав у листі російській правозахисниці Тетяні Щур.

Щур повідомляє в Facebook, що отримала лист з двох частин від Сенцова 20 вересня.

Перша частина стосується конкретних вказівок про постановку фільму за п'єсою "Номери", а друга про брак інформації.

"Не "ахів і зітхань, сліз і соплів", які він отримує в 90 відсотках листів, а саме інформації про конкретні події, які відбуваються в світі навколо українських в'язнів в російських в'язницях, навколо цілей його голодування", - написала Щур.

За її словами, Сенцов знаходиться в інформаційному вакуумі.

 
Фрагмент листа від Сенцова
Facebook Тетяни Щур

Режисер пише, що у нього зламався телевізор і закінчилася підписка на "Нову газету". Продовжити передплату можна лише йому особисто в листопаді, проте Сенцов каже, що "так далеко не заглядає".

"Я отримую достатньо листів. В основному 10-15 в тиждень. Але в основному це схоже на стогін від якогось одноманітного флешмоба, в тому числі і зарубіжного. З іншого боку. Мені важливіше, щоб щось відбувалося, ніж самому знати про це. Дія важливіше інформації про неї", - пише Сенцов правозахисниці.

"Не ображайтеся на мене, якщо я буваю прискіпливий і різкий. З собою я ще більш жорстокий, повірте. Без такого конкретного підходу і конкретних цілей не буде конкретних результатів, а я звик робити все добре, від малих питань до великих, і звик перемагати!" - додав Сенцов.

Також за словами Щур, про здоров'я українець не пише взагалі.

Як раніше повідомляла сестра Сенцова Наталія Каплан писати листи йому можна за адресою: Ямало-Ненецький автономний округ, місто Лабитнангі, вулиця Північна, 33, ФКУ ІК-8 УФСІН Росії по ЯНАО, індекс - 629400.

Олега Сенцова затримали в анексованому Росією Криму в травні 2014 року.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту, хоча Сенцов не визнав себе винним, як не визнав і громадянином РФ.

Сенцова утримують у російській колонії "Білий ведмідь".

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів. Він відмовляється припиняти голодування і лягати в лікарню попри погане самопочуття.

10 вересня стало відомо, що Сенцов написав заповіт на свою творчість на випадок смерті.

У помилуванні Сенцова російська влада відмовляє під приводом того, що засуджений сам повинен попросити про помилування. Цього Сенцов робити не збирається.

Сенцов голодує уже 131 день.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: