Головні новини дня – за 60 секунд

Вівторок, 2 жовтня 2018, 21:15

Чепіга отримав "Героя Росії" за участь в анексії Криму, Гройсман обіцяє киянам горячу воду до кінця тижня, Супрун знову хочуть звільнити – новини, які обговорювали 2 жовтня.

Про поціновувача Солсберійського собору

Виявилося, що полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга, якого Велика Британія підозрює в отруєнні сім'ї Скрипалів, у 2014 році встиг наслідити і в Україні.

Так, він отримав звання "Героя Росії" за участь у захопленні Криму. Товариші по службі Чепіги не змогли припустити, чим конкретно Чепіга займався в Криму, проте назвали три ключові спецоперації в Криму в лютому 2014 року: захоплення будівлі Ради міністрів Криму, захоплення аеродрому Бельбек, роззброєння бригади морської піхоти армії України в Феодосії.

Крім того, колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв заявив, що Чепіга "очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича".

Про це сьогодні заявив і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, не називаючи ім’я. Хоча в МВС нам повідомили, що, ймовірно, йдеться про Чепігу.

Про обіцянки, у які кияни вже не вірять

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд допомагає київській владі до кінця цього тижня вирішити проблеми щодо забезпечення жителів столиці гарячою водою.

Про Тимошенко та її не дуже новий курс

У "Новому економічному курсі" Юлії Тимошенко знайшли випадки плагіату і самоплагіату, посилання на недійсні джерела та довільне трактування результатів іноземних досліджень, повідомляє видання VoxUkraine, редколегія якого прочитала 401 сторінку програми, яку Юлія Тимошенко презентувала 21 вересня.

Про нові спроби звільнити Супрун

Комітет з питань охорони здоров’я підтримав постанову 8587 щодо звільнення виконуючого обов'язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та заступника міністра Олександра Лінчевського.

Таке рішення члени комітету одностайно прийняли на засіданні 2 жовтня.

Голова комітету, народний депутат Ольга Богомолець, вважає, що навіть після відповідного рішення комітету в Кабміні не буде рішення про звільнення Супрун.

Про Амосову, яку то звільняють, то поновлюють

Міністерство охорони здоров'я вдруге звільнило Катерину Амосову з посади ректора медвишу Богомольця після того, як поновило її на цій посаді, виконуючи постанову Київського Печерського районного суду.

На цей раз причиною звільнення МОЗ називає те, що Амосова не виконала вимоги Державної аудиторської служби України МОЗ. Згідно з ними НМУ мало усунути порушення у фінансово-господарській діяльності вишу.

Втім, станом на 1 жовтня керівництво медвишу повністю ці порушення не усунуло.

Про ціни на алкоголь

З 2 жовтня в Україні на 5-20% підвищилась вартість алкогольних напоїв в результаті підняття мінімальних роздрібних цін.

0,5 л горілки подорожчає до 89,4 гривень (проти 79,55 грн до подорожчання), а пляшка сухого вина обійдеться в 42 гривні, кріплені вина і вермути подорожчають до 49 гривень за пляшку (або на 8,9% ), пляшка шампанського виросте на 12,4% в ціні - до 89 гривень.

Також на 12% подорожчають віскі, джин і ром, на 7-9% подорожчає коньяк: "4" зірки - до 139,3 гривні, "5" зірок - до 151,7 гривні.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: