Головні новини дня – за 60 секунд

Середа, 3 жовтня 2018, 21:01

Опалювальний сезон почнеться 15 жовтня, Садовий йде в президенти, до Порошенка через томос позивається бізнесмен, близький до оточення Януковича – новини, які обговорювали 3 жовтня.

Про початок опалювального сезону

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд ухвалив рішення з 15 жовтня розпочати опалювальний сезон.

Разом з тим він додав, що у регіонах місцева влада буде сама вирішувати, коли саме почати опалювальний сезон і це буде для неї тестом "на розуміння потреб і проблем людей".

Про Садового

Мер Львова лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий оголосив, що подаватиме свою кандидатуру на участь у виборах президента України.

Ключовими елементами кампанії стануть "мобілізація молоді, розрив корупційної кругової поруки в політиці і технологічна модернізація країни".

Садовий пообіцяв найближчим часом оприлюднити склад команди, з якою піде на вибори, та закликав до об‘єднання усі сили, які підтримують ідею "рішучих змін".

Про натяки Ситника

Якось журналісти "Схем" зафіксували, як директор НАБУ Артем Ситник 26 квітня відвідував будинок, у якому мешкає президент Петро Порошенко у Козині. Зараз Ситник припускає, що його нічний візит міг бути спробою його підставити.

А ще Ситник натякнув, що до реклами в столичному метрополітені з його зображенням причетний заступник голови депутатської фракції партії "БПП" народний депутат Сергій Березенко.

Про Нобелівську премію

Марафон з Нобелівськими преміями продовжується. Сьогодні у нас хімія. Те, за що її вручили звучить досить складно – за "направлену еволюцію ферментів та роботу над дисплеєм фагів, що продукують пептиди та антитіла".

Якщо простіше, методи, які розробляли лауреати премії 2018 року, тепер допомагають виробляти екологічно чисті хімікати, випускати нові матеріали, виробляти стійке біопаливо, пом'якшувати хвороби та рятувати життя.

І про інші новини

До Порошенка через томос позивається бізнесмен, близький до оточення Януковича.

Якщо Україна видворить угорського консула з Берегового, МЗС Угорщини негайно вишле з країни консула України.

Депутату однієї із селищних рад Житомирщини повідомили про підозру у викраденні людини та вимаганні 1 млн гривень.

Кондитерська корпорація "Roshen" заявляє, що її продукція, яку продають в анексованому Росією Криму, не придатна до споживання.

Регламентний комітет Верховної Ради підтримав клопотання Генпрокуратури про зняття недоторканності з нардепа від "Опозиційного блоку" Сергія Дунаєва і направив це питання на розгляд парламенту.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: