Митрополит Епіфаній: Двері церкви відкриті для всіх

Субота, 15 грудня 2018, 17:36
Митрополит Епіфаній: Двері церкви відкриті для всіх
Фото прес-служби президента

Новообраний глава єдиної Української помісної православної церкви Епіфаній закликає архієреїв та вірян приєднатися до новоствореної церкви.

Про це він заявив у промові на Софійській площі по завершенні об'єднавчого собору.

"Я б хотів закликати всіх наших співбратів, архієреїв, всіх вірних до новоствореної єдиної української православної церкви. Двері нашої церкви відкриті для всіх", - сказав Епіфаній.

"Ми зуміли об'єднати три гілки українського православ'я в єдину помісну православну церкву", - оголосив він.

Проте, за словами митрополита, єднання б не відбулося, "якби не рішучість нашого високодостойного президента України Петра Олексійовича Порошенка".

Також він подякував предстоятелю УПЦ КП Філарету, УАПЦ Макарію та всім ієрархам церков, які взяли участь у соборі, а також Верховній Раді, яка підтримала звернення президента до Константинопольського патріархату про надання українській православній церкві автокефалії.

За словами Епіфанія, новостворена церква буде "молитися про припинення війни та за панування в Україні справедливого миру".

Як повідомлялося, у суботу об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви. Президент Петро Порошенко представив його як митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Читайте також:

Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква

Катерина Тищенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: