Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори в ОТГ: Учасники перегонів заявляють про порушення і провокації

Неділя, 23 грудня 2018, 14:27

Представники БПП та ВО "Батьківщина" заявляють про порушення під час виборів місцевих голів та депутатів у 78 ОТГ.

Зокрема, у львівському осередку "БПП "Солідарність" заявили, що на виборах у Лопатинську ОТГ, на дільниці №461006 в смт. Лопатин двоє членів виборчої комісії від партії УКРОП  проголосували двічі.

"Один із членів виборчої комісії представляє діючого голову Лопатина, а інший кандидата в депутати. Порушення було зафіксовано спостерігачем від БПП, на дільницю викликали поліцію", - йдеться у повідомленні. 

Рокитнівському районі на Рівненщині на виборах до Старосільської ОТГ зафіксовано, що проти кандидата на посаду голови громади від БПП Михайла Кузьмича відбуваються провокації: зранку невідомі почали розклеювати агітаційні листівки біля приміщення сільради від імені Кузьмича. Головним конкурентом Кузьмича є нині діючий Старосільський голова Григорій Ковалець з партії Батьківщина", - заявили у БПП

На виборах у Дядьковицьку ОТГ на дільниці №560678 у кабінці для голосування разом із виборцем перебувало ще кілька осіб, члени виборчої комісії жодним чином не реагували на дане порушення.

У "Батьківщині" у свою чергу заявили, що у Рівненській області у переддень голосування кандидатам від ВО "Батьківщина", які балотуються до рад Корнинської та Дядьковицької ОТГ, "телефонували нібито працівники правоохоронних органів і вимагали з’явитися на розмову до місцевої сільської ради". 

"Під час особистої зустрічі з одним із наших кандидатів невідомий відмовився показати своє службове посвідчення, а лише безпідставно звинуватив у підкупі виборців", - йдеться у повідомленні. 

На Волині на території виборчої дільниці №070536 у с.Ратнів Луцького району було помітили жінку, яка відмічала у списках виборців тих, хто прийшов голосувати.

"З’ясувалося, що жінка є довіреною особою кандидата у депутати до рад ОТГ по округу №24 Юрія Шумського, який балотується як самовисуванець, однак відкрито підтримує "БПП". Представники правоохоронних органів намагалися з’ясувати, чим насправді займається довірена особа кандидата в депутати і звідки у неї списки виборців, однак вона швидко залишила територію дільниці", - заявили у "Батьківщині".

У с.Колоденка на Рівненщині списки виборців з п’ятниці були зачинені у сейфі разом із бюлетенями, тож виборці "не мали змоги перевірити свою наявність у списках".

Також, за повідомленням політсили, у Баришівській ОТГ члени комісії від БПП порушують виборче законодавство. 

"У Баришівській ОТГ члени дільничної виборчої комісії №320004 від БПП в межах одномандатного виборчого округу №8 видали виборчі бюлетені округу №9, що унеможливило для виборців скористатися виборчим правом", - заявили у "Батьківщині". 

У поліції Київської області у свою чергу заявили, що у Баришівці "зафіксовано перше порушення, про що комісія вже склала акт".  

"Фальсифікацію помітив представник ЗМІ. Журналіст написав відповідну заяву в поліцію. На місці працює слідчо-оперативна група. За фактом триває перевірка", - повідомили у поліції. 

Нагадаємо, 

  • 23 грудня у 78 об’єднаних територіальних громадах в 13 областях проходять місцеві вибори голів та депутатів - у 9 міських, 16 селищних, 53 сільських ОТГ.
  • Після цих виборів в Україні діятимуть 805 ОТГ, до складу яких увійшли понад 3700 сільських, селищних, міських рад. Загалом в Україні створено 874 ОТГ.
  • Раніше ЦВК перенесла вибори у 45 ОТГ 10 областей, де введено правовий режим воєнного стану: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування