Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ярош пояснив, чому не йде в президенти і кого підтримує

Вівторок, 15 січня 2019, 10:05
Ярош пояснив, чому не йде в президенти і кого підтримує

Командувач "Української добровольчої армії", народний депутат Дмитро Ярош у президентських перегонах симпатизує заступнику голови "Свободи" Руслану Кошулинському.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Я за те, щоб він переміг. Якщо націоналісти об’єднають фінансові та медіа ресурси, то навіть у нього шанс є", – зазначив екс-керівник "Правого сектору".

На запитання, чи може він уявити у ролі головнокомандувача лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко, Ярош відповів, що вона – "один із небагатьох "чоловіків" в українській політиці".

"Під час війни керувати обороною, силовим блоком мають чоловіки. Але в історії України була княгиня Ольга, яка ефективно обороняла землі. Все може бути", – сказав нардеп.

Командувач "УДА" запевнив, що у разі перемоги Тимошенко готовий підкорятися її наказам.

"Ми ж – державники. Хто б не став головнокомандуючим, ми не виконаємо одного приказу – про капітуляцію", – відповів Ярош.

 
фото: Ельдар Сарахман, УП

Висувати свою кандидатуру він не збирається, бо "повториться та ж сама ситуація", як і у 2014 році, коли "Правому сектору" не вдалось пройти у Верховну Раду, а його очільник набрав менше одного відсотка.

"Коли ти займаєшся одним – тим і займайся. Такий маленький результат принижує весь рух", – пояснив екс-очільник "ПС".

За його словами, у 2014 році його висунули, щоб "утвердити в політичному полі" та ретранслювати "отой авторитет, який здобули на Майдані". Сам Ярош каже, що не мав великого бажання балотуватись і уявляв, що перемогти майже неможливо.

Він також розповів, що відчуває тривогу перед виборами.

"Для росіян наші вибори – дуже важливий фактор. Вони готові до вторгнення. Про це говорять дані української розвідки, а також агентурної мережі УДА, яка є в Росії", – пояснив лідер "УДА".

Він додав, що переконаний у перемозі України, однак має тривогу, "тому що кожна перемога пов’язана з великим пролиттям крови".

Оцінюючи нинішній політичний курс держави, Ярош зазначив, що зовнішню політику вважає правильною, зокрема, орієнтир на НАТО.

"Хоча я маю свою точку зору і вважаю, що найближчими роками ніяке НАТО нам не світить. І не треба з цього робити черговий фетиш. В якійсь мірі це – популізм", – додав депутат.

Щодо внутрішньою політики він наголосив, що бізнес потрібно відтискати від влади, чого, на думку Яроша, не робить чинний президент Петро Порошенко.

Більше про ставлення Яроша до влади, виборів, кандидатів у президенти, Путіна, про військову тактику під час повномасштабного вторгнення РФ, про власні страхи, смерть і рай читайте в його інтерв’ю "Українській правді".

Нагадаємо:

  • У листопаді частина націоналістичних партій та організацій заявила про підтримку кандидата від "Свободи" Руслана Кошулинського на виборах президента у 2019 році.
  • Кошулинський у минулому скликанні Верховної Ради був віце-спікером. З листопада 2015 року є депутатом Львівської облради.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: