Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ФСБ Росії заявили про затримання чергового "агента СБУ"

Середа, 16 січня 2019, 13:46
У ФСБ Росії заявили про затримання чергового агента СБУ

У Федеральній службі безпеки РФ запевняють, що затримали працюючого в окупованому Криму "агента СБУ" Леоніда Коплуна.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на дані в прес-служби російського відомства.

Повідомляється, що українець займався пасажирськими перевезеннями по маршруту Київ - Сімферополь - Севастополь.

За даними ФСБ, при проходженні прикордонного контролю в пункті пропуску "Каланчак" (адмінкордон між Херсонською областю та Кримом - ред) його нібито завербував співробітник СБУ.

"Каплуну було доручено зібрати і передати українській спецслужбі інформацію і дислокації російських військових частин, пересування військової техніки на території Криму, а також чисельний склад співробітників прикордонних органів, що проходять службу в пункті пропуску" Армянськ "(Росія)", - цитує видання повідомленні прес- служби ФСБ.

У відомстві стверджують, що "злочинне діяння він зробити не встиг", тому кримінальну справу порушено не було.

"Після затримання співробітниками УФСБ Росії по Воронезькій області Леонід Каплун видворений за межі Російської Федерації з закриттям можливості в'їзду в Росію строком на 20 років", - додали у відомстві.

У Службі безпеки України "Українській правді" заявили, що це черговий фейк.

Нагадаємо:

  • 12 листопада 2018 року в Управлінні федеральної служби безпеки по Краснодарському краю заявили про затримання громадянина України Юрія Пермякова, який нібито шпигував в Росії за дорученням української Служби безпеки.
  • У вересні 2018 року в УФСБ по Кубані заявили, що в Краснодарському краї затриманий і видворений за межі Росії співробітник Служби безпеки України, який нібито намагався збирати відомості про розташованих в регіоні військових об'єктах.
  • В СБУ неодноразово заявляли, що в Росії постійно затримують якихось людей і звинувачують їх у шпигунстві на користь України, але це неправда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: