Сенат США не зміг припинити "шатдаун"

П'ятниця, 25 січня 2019, 04:05

Сенат США не зміг завершити суперечку про бюджет, що триває вже більше місяця.

Про це пише DW.

Ані проекту республіканців, ані пропозиції демократів не вдалося набрати необхідної 60-процентної більшості голосів.

У Сенаті Республіканська партія Дональда Трампа володіє більшістю голосів (53 проти 47). Примітно, що проект демократів отримав підтримку 52 сенаторів, що означає голосування за нього, як мінімум, п'яти республіканців.

Агентство dpa зазначає, що, незважаючи на відсутність результату, дебати в Сенаті дають надію на зрушення у вирішенні бюджетного спору.

Нагадуємо: 

  • Американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун"). 
  • "Шатдаун" у США розпочався у ніч на 22 грудня 2018 року. Минулої суботи він подолав рекорд тривалості в історії Сполучених Штатів.
  • Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою.
  • Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію.
  • Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну".
  • Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: