Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Будинок у Магнітогорську, де вибухнув газ, визнали безпечним

Понеділок, 7 січня 2019, 18:58

У Магнітогорську (РФ) житловий будинок, де в результаті вибуху побутового газу загинули 39 осіб, визнали безпечним для проживання.

Про це йдеться у висновку експертів Магнітогорського інституту з проектування металургійних заводів ("Магнітогорський Гіпромезом"), розміщеному на сайті адміністрації міста.

Експерти повторно обстежили під'їзди житлового будинку на вулиці Карла Маркса і не зафіксували зсувів несучих конструкцій.

У висновку йдеться про те, що обстеження не виявило зсувів конструкцій зовнішніх стін, зсувів поздовжньої і поперечної стін відносно один одного і рухів по цокольній частині будівлі.

Напередодні мер міста Сергій Бердников заявив, що в адміністрацію надійшли звернення від мешканців третього під'їзду, які просили оцінити безпеку будинку.

"Протягом кількох днів працівники проектної організації візуально обстежили квартири і встановлювали необхідні засоби контролю на тріщинах. За ці три дні тріщини не мали ніякої динаміки", - заявив він.

Нагадаємо,

  • Вибух газу у житловому 10-поверховому будинку в Магнітогорську стався вранці 31 грудня. В результаті НП сталася обвалення частини будівлі, найбільше постраждали 26 квартир у сьомому і восьмому під'їздах, конструкції обох під'їздів, що залишилися, влада вирішила знести.
  • Під завалами в результаті трагедії загинули 39 осіб.
  • Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про заподіяння смерті з необережності двом і більше особам. 

"Дождь"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: