Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція відкрила провадження після розслідування "Схем" про фіктивних донорів Тимошенко

П'ятниця, 1 березня 2019, 20:32
Поліція відкрила провадження після розслідування Схем про фіктивних донорів Тимошенко

Головне слідче управління Національної поліції почало досудове розслідування на основі розслідування програми "Схеми" про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь "Батьківщини".

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Нацполіцію.

"Провадження було відкрите за результатами виходу в засобах масової інформації матеріалу, який може свідчити про порушення порядку фінансування політичної партії чи передвиборчої агітації. Зокрема, йдеться про матеріал, продемонстрований в програмі журналістських розслідувань "Схеми", Радіо Свобода", – повідомив речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Відповідні дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 1 березня за ч. 4 статті 159-1, тобто порушення порядку фінансування політичної партії та передвиборної агітації, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо:

  • Журналісти "Схем" розслідували наповнення фонду партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко і з'ясували, що починаючи з травня по кінець 2018 року партія отримала 160 мільйонів гривень благодійних внесків, 145 мільйонів з яких надсилали фізичні особи.
  • Журналісти виявили, що гроші надсилались найчастіше траншами або 15 або 150 тисяч гривень, навіть цілими родинами в один і той самий період, або однією тією ж людиною з банків різних міст.
  • Звіт її партії показує, що партії жертвують чималі кошти пенсіонери і безробітні.  Журналісти поспілкувалися з деякими з них і з'ясували, що частина з них, навіть не здогадуються про свої "пожертви".
  • Після публікації розслідування кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що підприємці фінансують партію через інших осіб, щоб уникнути переслідування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...