Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Команда Порошенка подає позов на "Радіо Свобода"

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:37
Команда Порошенка подає позов на Радіо Свобода

У діючого глави держави Петра Порошенка розслідування програми "Схеми" назвали чорним передвиборчим піаром і заявили, що фігурант розслідування Ігор Кононенко готує позов до закордонного суду на "Радіо Свобода".

Про це сказав спікер виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв під час брифінгу у п'ятницю, де також були присутні адвокат Грем Аткінс та перекладач.

"Ми цінуємо роботу журналістів, особливо журналістів-розслідувачів, але ми не вважаємо себе клінічними ідіотами, коли за два дні до виборів з'являються подібні розслідування, що не є якоюсь випадковістю або збігом обставин", - заявив Медведєв.

За його словами, розслідування програми "Схеми", опубліковане напередодні - це брудна передвиборча технологія і "чорний" піар, як "всі розслідування останніх часів".

"Особливо, коли за розслідування видається банальний злив інформації від одного із правоохоронних органів. Та ще і щодо несвіжої, кількарічної давнини справи. Наскільки я знаю, на сленгу правоохоронних органів такі справи називаються "висяками"", - зазначив представник штабу.

Медведєв повідомив, що найближчий соратник Порошенка Ігор Кононенко, якого згадували у розслідуванні, має намір подати позов до суду на "Радіо Свобода"

"Він вважає поширену інформацію недостовірною, а також виготовленою з грубим порушенням журналістських стандартів. Відповідно він прийняв рішення найближчим часом подати позов до суду на "Радіо Свобода", - розповів радник президента.

"Хотів би наголосити, що цей позов буде не до українського суду, а до закордонного суду. І, наскільки мені відомо, Кононенко мав певну розмову з Гремом Аткінсом і Грем погодився представляти його інтереси і організації цього судового позову", - додав він.

У свою чергу британский адвокат, який також був присутній на брифінгу, підтвердив, що мав розмову з Кононенком і погодився представляти його інтереси.

Він зазначив, що має багато досвіду у сфері звинувачень у дезінформації у політичних справах і планує зібрати потужну команду юристів у Великій Британії  для того, щоб відновити репутацію Кононенка у цій справі.

Нагадаємо:

  • 28 березня журналісти програми "Схеми" опублікували записи телефонних розмов бізнесмена Дмитра Крючкова, братів Суркісів та найближчого соратника президента Петра Порошенка Ігоря Кононенка, які свідчать про причетність останнього до афер в енергетиці.
  • Підозрюваний у розкраданні коштів в енергетиці екс-депутат і бізнесмен Дмитро Крючков стверджує, що найближче оточення президента Петра Порошенко курувало оборудки в енергетичному комплексі та отримувало від цього значну частину прибутку.
  • Раніше британська Телерадіомовна Корпорація BBC вибачилась і погодилася виплатити відшкодування президентові України Петру Порошенку за матеріал про те, що сторона Порошенка заплатила за його зустріч з президентом США Дональдом Трампом.
  • 8 лютого видання PressGazette повідомило, що суд у Лондоні в ході попереднього слухання справи визнав однобоким матеріал ВВС, в якому йшлося про те, що посередники українського президента Петра Порошенка заплатили щонайменше 400 тисяч доларів за першу зустріч з американським колегою Дональдом Трампом.
  • Президент Петро Порошенко подав позов проти ВВС за наклеп через цей матеріал і виграв суд.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування