НАБУ спіймало вже другого хабарника в суді, де слухають справу Труханова

П'ятниця, 29 березня 2019, 16:39
НАБУ спіймало вже другого хабарника в суді, де слухають справу Труханова

Детективи НАБУ викрили на отриманні хабара вже другого суддю Малиновського районного суду Одеси, де слухають справу про розкрадання міського бюджету мером Геннадієм Трухановим.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

За її даними, хабарника затримали 29 березня. Він отримав 2,5 тисячі доларів за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору.

Згідно з прес-релізом, дії служителя Феміди попередньо кваліфікуються за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Досудове розслідування за цими фактами бюро розпочало у березні 2019 року.

У НАБУ нагадали, що три роки тому на отриманні хабара у 500 тисяч гривень його детективи викрили ще одного суддю Малиновського районного суду Одеса.

"Справа набула розголосу як справа "судді-стрілка", оскільки під час обшуку суддя чинив опір правоохоронцям із застосуванням вогнепальної зброї. Наразі справа перебуває на розгляді Заводського районного суду Миколаєва", - розповіли у відомстві.

 

Нагадаємо:

  • Мера Одеси Геннадія Труханова, кількох посадовців міськради та підприємців звинувачують у заволодінні 185 млн грн з місцевого бюджету через купівлю будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за завищеною вартістю.
  • На початку жовтня 2018 року справу Труханова передали до Малиновського райсуду Одеси.
  • Активісти "Центру протидії корупції" вважають, що суд поспіхом розглядає справу Труханова, щоб врятувати його від Антикорупційного суду.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: